Jump to content

Ce este Software-ul !


LuK.ZEW #

Recommended Posts

Software-ul reprezinta un sistem de programe/aplicatii pentru calculatoare incluzand procedurile lor de aplicare, sistem furnizat o data cu calculatorul respectiv sau creat ulterior de catre utilizator; mai exact partea logica a calculatorului care comanda Hardware-ul prin intermediul unor programe.

 

 

Software-ul poate include toata gama de produse de programare, uzual formata din sistem de operare (cel mai important din memoria unui calculator deoarece este software-ul care controleaza calculatorul), drivere si programe de aplicatie. In anumite cazuri speciale parti din software se inglobeaza din constructie in componentele hardware - prin folosirea de circuite integrate preprogramate.

 

In unele domenii, prin software se intelege in primul rand datele cu care lucreaza aparatele sau calculatoarele, cum ar fi imaginile digitalizate, sunetele si piesele muzicale, jocurile pentru calculator, filme digitalizate, clipuri video si multe alte date asemanatoare. In caz extrem, pana si purtatorii fizici de date sau "mediile" sunt considerate a fi "software", ca de exemplu discurile optice de tip CD si DVD, casetele video VHS si miniDV, casetele audio, etc.

 

Cu alte cuvinte, software-ul este aplicatia, programul care utilizeaza resurse de informatie bruta (date, cifre).

Exemple de software : Windows, Linux, Mac, Kaspersky, Adobe Reader, AutoCad, Dreamweacer, Daemon Tools, Realtek Audio Manager, Yahoo Mesenger, WinRAR, etc.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...