Jump to content

Famous.

Membru
  • Posts

    203
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Famous.

  1. Nume : Gabi Nick : >HeRo< Vârstă : 14 Motiv : Vreau sa ajut comunitatea si sa o mentin asa cum e adica sa nu vina niste ,,baietasi" care sa o distruga si sa o ajutam sa creasca. Adresa de contact : Pm sau YM ungureanugabriel41 dar nu sunt disponibil momentan pe mess. Timp alocat forumului : 3-4 ore chiar daca nu postez in aceste ore in weekend chiar si 5 Ce secţiuni doreşti să moderezi? IT sau Social De ce ai ales aceste sectiuni? Pentru ca la IT mai fac topicuri uneori si ajut lumea la Social acolo fac unele posturi si am vazut ca se mai face off-topic si dublu-post pe acolo. De ce doreşti să moderezi în această comunitate? Pentru ca imi place cum este structurata si stafful acesteia. Ai mai moderat pe IPB? Nu. Ce înţelegi prin "Post hunt"? PostHunt-ul este cand postezi de dragul de a face posturi: exemplu de posthunt: Quoted cool misto ce tare tine-o tot asa, etc Ce înţelegi prin "Dublu post"? Dublu post este dublu post adica postezi de 2 ori acelasi lucru sau un lucru diferit fara ca cineva sa fii postat dupa tine ex Hero said: Frumoasa masina Hero said: Este si pe alte culori? Eu il denumesc ,,spam" ii spun asta deoarece cred ca este facut doar pentru a avea posturi! Ce înseamnă "Warez"? Un warez este distributia ilegalǎ a unui continut protejat, prin internet sau prin oricare alt mijloc informatic (CD, discheta etc.). De exemplu : piratarea jocurilor sau a muzicii/filmelor. Ce înseamnă "NSFW"? Not Safe For Work! Care este diferenţa dintre post hunt şi off-topic? Post Hunt = Posturi in dragul cresterii numarului de posturi a utilizatorului care face post hunt, adica post hunterul. Off-Topic = Abatere de la subiectul deschis in acel topic. Ce planuri ai ca să sporeşti activitatea membrilor în secţiunile pe care doreşti să le moderezi ? Voi spori activitatea mea in acele sectiuni si voi face mai multe topicuri utile acelei sectiuni dar si interactive. Ai citit regulamentul forumului ? Da. EDIT: Am uitat sa va spun ca stiu ca nu am 60 de zile in comunitate dar l-am tot batut la cap pe Silviu si mi-a zis sa fac cererea si asa daca am celelalte cerinte! Multumesc pentru intelegere!
  2. NVIDIA a anunţat că plăcile sale grafice din seria GTX 980 vor fi integrate şi în computere portabile. Nu este vorba despre GTX 980M, varianta acestui GPU dedicată pentru laptop-uri, ci despre adevăratul 980 pentru PC-uri, în variantă completă, care se va găsi în laptop-urile dedicate gamerilor. Pe lângă performanţă nemaivăzută pentru o platformă mobilă, NVIDIA promite şi opţiuni avansate, disponibile până în prezent doar pe desktop-uri. GPU-ul 980 pe care NVIDIA l-a anunţat pentru dispozitive mobile oferă aceealaşi cip pe arhitectură Maxwell, cu o frecvenţă de 1,1 GHz, 2048 de nuclee CUDA şi opţiuni de 4 sau 8 GB memori GDDR5 (cu viteză de 7 Gbps). Această soluţie grafică ar trebui să ofere performanţă de top în toate jocurile video ale momentului, depăşind cifra magică de 60 de cadre pe secundă în cele mai noi titluri, pe setări maxime. Au fost deja confirmate laptop-uri care vor fi livrate cu această placă grafică, precum ASUS GX700 (primul laptop cu răcire pe apă), MSI GT80 (care va oferi şi o variantă SLi cu două astfel de cipuri), cât şi modele Aorus de la Gigabyte şi P870DM de la Clevo. Conform NVIDIA, noul GPU ar trebui să ofere performanţă comparabilă cu cea de pe PC-uri desktop, alături de toate facilităţile disponibile pe un PC clasic. Există acces la setări de overclocking şi setări de viteză a ventilatoarelor, cât şi promisiunea că sistemele portabile cu GTX 980 se încadrează în cerinţele pentru a oferi experienţe de realitate virtuală de calitate. Mai mult, cei care doresc o experienţă de joc pe mai multe display-uri nu ar trebui să se îngrijoreze, soluţia grafică de la NVIDIA oferind suport pentru trei display-uri în acelaşi timp, dacă există destule port-uri pe sistemele construite de parteneri. Laptop-urile echipate cu GTX 980 vor ajunge pe piaţă în viitorul apropiat, iar preţurile cu siguranţă nu vor fi mici. Acestea vor fi anunţate însă de fiecare producător în parte.
  3. Anunţat de IBM în urmă cu un an, proiectul de cercetare 7 nanometer and beyond a primit iniţial un pronostic rezervat, anumite limitări fundamentale ale tehnologiilor folosite pentru producerea chip-urilor de siliciu punând sub semnul întrebării posibilitatea obţinerii de tranzistori funcţionali. Obţinută la costuri astronomice si cu câştiguri tot mai mici în ce priveşte sporul de performanţă şi eficienţă, miniaturizarea procesului de fabricaţie folosit pentru realizarea microprocesoarelor este o parte esenţială în evoluţia acestora şi a dispozitivelor care le folosesc. Din păcate în ultimii ani progresele făcute pe acest plan au venit tot mai greu, consecinţa fiind întârzieri în lansarea noilor modele de microprocesoare şi forţarea limitelor impuse de procesele de fabricaţie actuale. Luăm spre exemplu chipsetul Snapdragon 810, abandonat de unii producători din cauza problemelor cu supraîncălzirea. Din păcate chiar şi prin eforturile combinate depuse de IBM, GlobalFoundries şi Samsung, adaptarea procesului de fabricaţie la 7nm pentru producţie de masă rămâne o sarcină dificilă. Probabil, pentru produse comerciale echipate cu procesoare pe 7nm mai avem de aşteptat cel puţin până în anul 2017-2018
  4. Ne apropiem cu paşi repezi de un viitor în care unităţile de stocare hard disk vor fi înlocuite complet de cele solid state. Cele mai noi unităţi SSD Samsung din seriile 850 Evo şi 850 Pro aduc variante de 2 TB, care completează astfel oferta companiei. Preţurile sunt pe măsură, însă în timp, acestea vor deveni accesibile şi pentru publicul larg. Spre diferenţă de alţi producători, precum Intel, Samsung oferă 850 Evo şi 850 Pro cu 2 TB spaţiu de stocare la preţuri de 800, respectiv 1.000 de dolari, preţuri de aproximativ patru ori mai mici. Motivul pentru care Samsung poate produce astfel de hardware mai ieftin este publicul ţintă. În timp ce unităţile Intel DC P3600 sunt dedicate soluţiilor industriale, precum centre de date, seriile 850 sunt orientate către consumatori. Momentan, 850 Evo şi Pro vin în variante de 2,5”, standardul pentru unităţi de stocare pentru laptop-uri şi măsoară doar 7 mm în înălţime. Diferenţa de preţ este dictată însă de rezistenţa în timp, modelul Evo de 2 TB fiind garantat pentru scrierea a 150 TB, iar modelul Pro pentru 300 TB, iar ambele modele includ garanţie 10 ani. Variantele mSATA şi M.2 încă nu sunt pregătite pentru lansare, însă Samsung va extinde oferta pentru a include şi astfel de modele în viitorul apropiat.
  5. Intel şi Micron au început producţia unui nou tip de memorie non-volatilă, proiectată de la zero pentru a fi mai rapidă, mai durabilă, mai încăpătoare şi mai puţin costisitoare decât soluţiile actuale bazate pe tehnologie NAND Flash. Prezentate drept prima clasă de memorie non-volatilă complet nouă după introducerea chip-urilor NAND Flash în anul 1989, memoriile cu tehnologie 3D XPoint sunt produsul a peste zece ani de cercetare şi dezvoltare, având drept ţel găsirea unei alternative pentru tehnologiile actuale. Potrivit Intel, noul tip de memorie a fost ˝proiectat de la zero pentru a adresa nevoia de memorii non-volatile capabile să ofere performanţe, anduranţă şi capacitate crescută la un cost accesibil˝. În timp ce tehnologia NAND Flash presupune folosirea de tranzistori pentru păstrarea informaţiei, grupaţi pe orizontală în blocuri de date care sunt citite/scrise cu ajutorul unui microprocesor specializat, tehnologia 3D XPoint renunţă complet la folosirea de transistori ca şi mijloc de păstrare a informaţiei. În schimb, chip-ul de memorie este organizat tridimensional folosind reţele suprapuse cu aspectul unei table de şah. Potrivit Intel ˝celulele de memorie stau la intersecţia traseelor word line şi bit line, putând fi adresate individual˝, de până la 1000x mai rapid decât este posibil cu memoriile flash tradiţionale. Modul de organizare tridimensional şi renunţarea la tranzistori permite obţinerea unor chip-uri de memorie cu densitate de 10x ori mai mare decât este posibil cu soluţiile NAND flash, mai eficiente în ce priveşte consumul de energie şi mai economice. Veştile bune nu se opresc aici, noile memorii cu de 1000x anduranţa chip-urilor NAND eliminând una din problemele fundamentale ale tehnologiei flash - uzura rapidă în timp, direct proporţională cu numărul operaţiilor de scriere/ştergere.
  6. În timp ce pentru piaţa de servere Intel a lansat deja procesoare Xeon cu până la 18 nuclee, în ce priveşte segmentul consumer doar utilizatorii de PC-uri desktop au avut parte de procesoare octa-core, oferta de chipseturi SoC pentru smartphone şi tablete părând să fi rămas în urma competiţiei. Potrivit dezvăluirilor făcute, intenţionat sau nu, de către unul din inginerii companiei, Intel lucrează la o nouă familie de procesoare SoC pentru dispozitive mobile. Cu nume de cod Cannonlake, noile chipseturi folosesc procesul de fabricaţie pe 10 nm şi sunt proiectate pentru configuraţii cu 4, 6 şi 8 nuclee de procesare x86. Fără a se limita doar la tablete şi smartphone, Intel ar putea folosi noile chipseturi inclusiv în echiparea sistemelor miniPC şi laptopuri ultraportabile, livrate cu Windows, Android, sau alt sistem de operare la alegere. Însă până la perfecţionarea procesului de fabricaţie pe 10 nm vom face mai întâi cunoştinţă cu familia de procesoare Kaby Lake. Aşteptate în a doua jumătate a anului viitor, acestea folosesc procesul de fabricaţiei pe 14 nm şi aduc îmbunătăţiri incrementale pentru performanţă şi eficienţă energetică, comparat actualei familii de procesoare Skylake. Din păcate obstacolele tot mai greu de trecut ce apar în implementarea procesului de fabricaţie pe 10 nm fac dificilă fixarea unui calendar precis de lansări, existând posibilitatea ca familia de procesoare Cannonlake să întârzie până după anul viitor, gama Kaby Lake servind ca plasă de siguranţă pentru Intel în cazul acestui scenariu.
×
×
  • Create New...