LuK.ZEW # 1,111 Posted February 11, 2015 Share Posted February 11, 2015 Nokia Lumia 2520 a fost lansat internațional la finele lui 2013 dar a suferit din cauza marketing-ului aproape inexistent și a disponibilității foarte slabe pe wwwqpiață. Abia în a doua jumătate a lui 2014 a început să apară în mai multe magazine din România iar acum această tabletă se găsește în destule magazine. Până acum nu am testat tablete cu Windows RT 8.1 și am fost foarte curios să vedâ ce are de oferit Nokia Lumia 2520. Am achizitionat-oacum 4 zile si acum vreau să vă împărtășesc concluziile mele în această recenzie.Specificații tehniceNokia Lumia 2520 are un ecran IPS LCD de 10.1", cu o densitate a pixelilor de 218 ppi și rezoluție Full HD. Acesta este protejat de Gorilla Glass 2 și are o vizibilitate îmbunătățită în aer liber.Procesorul folosit este un Qualcomm Snapdragon cu patru nuclee, la 2.2 GHz. Tableta are 2 GO de memorie RAM și 32 GO spațiu de stocare, ce poate fi extins folosind un card MicroSD.Dimensiunile tabletei sunt de 168 x 267 x 8.9 mm (Înălțime x Lățime x Grosime). Cântărește 625 grame și are o baterie foarte generoasă, cu o capacitate de 8120 mAh, ce o ajută să reziste mai mult timp decât alte tablete cu Windows. Sistemul de operate instalat este Windows RT 8.1. Nu știți ce este acest sistem? Este o versiune de Windows 8.1 creată special pentru procesoarele ARM, cum este cel de pe Nokia Lumia 2520. Deși arată la fel ca Windows 8.1 pentru PC-uri, pe el nu puteți folosi aplicații desktop în afară de versiunea de Office care a fost creată de Microsoft special pentru Windows RT 8.1.Un alt aspect care scoate în evidență această tabletă este camera dorsală. Aceasta are 6.7 megapixeli, zoom digital 4x, optică ZEISS și este capabilă să înregistreze video Full HD la 30 de cadre pe secundă. Specificațiile sale o fac una din cele mai bune camere pe care le puteți găsi pe o tabletă. Singurul său neajuns este faptul că nu are bliț. Camera frontală are doar 1.2 megapixeli și este cât se poate de mediocră. Merge totuși bine pentru conversații video pe Skype.Spre deosebire de multe alte tablete cu Windows 8.1, Nokia Lumia 2520 are conectivitate 3G și 4G. Putețid introduce o cartelă SIM și o puteți conecta la internet. În ceea ce privește conectivitatea wireless, Lumia 2520 oferă suport pentru standardele 802.11 a/b/g/n dar nu și pentru 802.11ac. De asemenea, nu detectează rețelele wireless la frecvența de 5GHz ci doar pe cele la frecvența de 2.4 GHz. Prețul:1.399 RONEu sunt mulțumit de aceasta Tableta si , merita toți bani. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts