Jump to content

Halep - Suarez Navarro, în semifinale la Roma


NykaX

Recommended Posts

Aflată la a 24-a semifinală din carieră, Simona Halep va avea un duel de foc, cu o specialistă a jocului pe zgură, care, pe deasupra, este şi în mare formă. Carla Suarez Navarro (10 WTA) a devenit vineri prima jucătoare din circuitul WTA care a obţinut 30 de victorii în 2015. Halep a înregistrat până acum în acest an 29 de victorii.

 

Totuşi, partidele din capitala Italiei îi dau mari speranţe campioanei noastre pentru o eventuală finală cu Şarapova ("Maşa" e mare favorită în a doua semifinală, contra surprinzătoarei Gavrilova, jucătoare venită din calificări). Simona se află la cel mai bun turneu al carierei, măcar din punct de vedere al cifrelor. Extrem de sigură pe sine, contănţeanca şi-a regăsit loviturile letale, practicând un tenis extrem de agresiv, care i-a adus un nou record: niciodată până acum ea nu a acces în "careul de aşi" al unei competiţii atât de uşor: a pierdut doar 7 game-uri.

 

AŞA AM TRĂIT DUELUL ISTORIC DIN SFERTURILE TURNEULUI: HALEP - DULGHERU 6-1, 6-0

 

Parcursul Simonei Halep la turneul de la Roma

 

Turul 1 - bye

Turul 2 - Halep - Riske 6-3, 6-0

Optimi - Halep - Venus Williams 6-2, 6-1

Sferturi - Halep - Dulgheru 6-1, 6-0

"Va fi dificil, pentru că Simona Halep joacă extraordinar. De fiecare dată când jucăm avem schimburi lungi, meciuri lungi. Dar nu se ştie niciodată. Trebuie să fiu la capacitate maximă şi va fi greu, cu siguranţă"

Suarez Navarro, după ce a învins-o categoric, scor 6-3, 6-2, pe Petra Kvitova, în sferturile turneului de la Roma

 

HALEP - SUAREZ NAVARRO, UN DUEL CU REPETIŢIE

 

Cele două sportive se cunosc extrem de bine, iberica fiind una dintre adversarele pe care Simona le-a întâlnit cel mai des. Ultimele dispute dintre cele două au fost pe muchie de cuţit, semn că valorile sunt foarte apropiate, astfel că micile detalii vor face diferenţa. Cine se va concentra mai bine în momentele cheie ale partidei va avea câştig de cauză.

 

 

 

În vârstă de 26 de ani, jucătoarea din Spania este în cea mai bună formă a carierei, dacă este să judecăm după poziţia din clasament. Iberica ocupă în acest moment locul 10, fiind la cea mai bună clasare de când se află în circuit.

 

Totuşi, stilul ei de joc o face să se încadreze în tipologia de jucătoare pe care Halep preferă să le întâlnească. La doar 162 cm înălţime, Carla Suarez este cea mai scundă jucătoare din top 20 şi, ca atare, nu posedă un serviciu prea bun. Ea încearcă să compenseze serviciul nu foarte puternic cu mult efect şi, de multe ori, cu kick pe a doua minge.

 

Este mai degrabă o jucătoare de regularitate, preferând în general să aştepte greşeala adversarelor. Această tactică vine, probabil, din faptul că a fost crescută pe zgură, dar, spre deosebire de cele mai multe dintre jucătoarele din Spania, se descurcă destul de bine şi pe hard, ştiind când să accelereze. E foarte rapidă, dând de multe ori senzaţia adversarelor că întâlnesc un "perete". Loviturile ei sunt încărcate cu topspin, foarte agresive, dublate de o defensivă solidă.

Iberica are un joc complet, dar Simona a demonstrat că are date suficiente pentru a o învinge

 

"E ceva în stilul ei ce îmi aduce aminte de Justine Henin. Are o mare varietate de lovituri", spunea Frew McMillan, fostul mare jucător de dublu sud-african, într-o descriere a lui Navarro. Şi, într-adevăr, există multe similitudini între cele două, chiar dacă jocul fostei mari campioane era mult mai complet. Pe lângă viteza de deplasare în teren şi înălţime (belgianca are 168 cm), sportiva din Spania execută reverul tot cu o mână, lucru din ce în ce mai rar în tenisul mondial, mai ales în circuitul feminin.

 

PRIMA REACŢIE A SIMONEI HALEP, DUPĂ CE A ÎNVINS-O PE ALEXANDRA DULGHERU

 

4 sferturi de finală are Carla Suarez Navarro în turneele de Grand Slam, două fintre ele fiind bifate la Roland Garros.

 

1 titlu a câştigat iberica în carieră, la Openul Portugaliei, în 2014. Ea a bătut-o în finală pe Svetlana Kuzneţova, scor 6-4, 3-6, 6-4. A mai jucat alte şase finale (5 pe zgură), toate pierdute

 

5-4 este scorul întâlnirilor directe Halep - Suarez Navarro. 4 întâlniri au avut loc pe zgură, toate câştigate de iberică. Totuşi, 2 dintre victorii au fost obţinute înainte de 2013, anul în care Simona a "explodat"

 

În ultima întâlnire directă Halep - Suarez Navarro, românca s-a impus în trei seturi, scor 5-7, 6-1, 6-1. Se întâmpla în această primăvară, în sferturile turneului de la Indian Wells. Unul dintre punctele reuşite de marea noastră campioană a fost votat drept cel mai frumos schimb al lunii.

 

Sursa : ProSport.Ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...