Jump to content

[RF] 4 trucuri pentru a imbunatati Windows XP


SiLviu

Recommended Posts

De multe ori sunt suficiente cateva interventii pentru a mari performantele si viteza de reactie a Windows XP. Cu putine modificari de configurare ale sistemului de operare se pot obtine rezultate notevole atat in ce priveste viteza de reactie a sistemului cat si in ce priveste viteza conexiunii internet!

Cele 4 trucuri care as vrea sa vi le mentionez se pot aplica in cateva minute si pot prelungi viata dragului vostru Windows XP!

- Marirea limitei de download la Internet Explorer:

Configuratia de default a Internet Explorer consimte downloadarea doar a doua fisiere contemporan.Pentru a maria aceasta limita de exemplu pana la 16 download in acelasi moment deschideti editorul de registri (tastatiregedit in consola – sau dinRun dati cmd si pe urma regedit) si cautati registrul:HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings .

Creati in interiorul acestui registru selectionand New=DWORD Value o alta cheie numitaMaxConnectionsPer1_0Server si datiivaloarea 16. In aceeasi maniera mai creati inca o cheie cu numeleMaxConnectionsPerServer si atribuitii tot valoarea 16.

- Dizabilitarea serviciului de indicizare:

Serviciul de indicizare al Windows XP consuma un numar notevol de resurse si des este cauza principala a incetinirilor sistemului operativ.Dizabilitand acest serviciu puteti obtine atat spatiu pe hard disk cat si marirea performantelor.

Tot ce trebuie facut e sa deschideti Panelul de Control – Instrumente administrative(Administrativ Tools)Servicii (Services)si individuati Serviciu de indexare.Odata individuat serviciul cu pricina faceticlick dreapta selectionati Proprieties , dupa careStartup type acum selectati Disable.In cele din urma puteti da Ok.

- Schimbam dimensiunea cache-ului din Internet Explorer:

Cache-ul din Internet Explorer e configurat de default pentru a gestiona un mare numar de fisiere temporare. Problema este ca acest fapt – de a salva pe hard disk un numar mare de fisiere de mici dimensiuni – mareste gradul de fragmentare al discului rigid si evident ocupa spaziu!

E ideal ca marimea cache-ului sa fie 128 Mb pentru performante mai bune!

Deci: deschideti Internet Explorer si selectionati Unelte(Tools)-Optiuni internet(Internet options) in tab-ul General selectati Browsing history Settings, iar aici modificati Disk space to use dandui valoarea 128.

- Micsorarea timpului de deschidere al meniurilor:

E posibila accelerarea vitezei de deschidere si inchidere a meniurilor din Windows XP astfel:

Deschideti Panelul de Control si faceti click pe System-Advanced- Performance iar acolo selectati cea de-a treia optiune Adjust for best performance dupa care dati Apply

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...