Jump to content

Introducere Linux


SiLviu

Recommended Posts

Ce este Linux?

 

Linux este un sistem de operare similar cu UNIX, creat iniţial de Linus Torvalds cu ajutorul unei comunităţi de dezvoltatori de software din întreaga lume.

Linux are o mascotă oficială, Pinguinul, aleasă de către Linus Torvalds pentru a reprezenta imaginea sistemului de operare pe care l-a creat.

 

Linux este o alternativă extrem de eficientă din punct de vedere tehnic, al securităţii, stabilităţii, performanţei cât şi din punct de vedere financiar la sistemele de operare preponderent întâlnite la ora actuală. Cu bani mai puţini puteţi beneficia de toate calităţile unui sistem de operare excelent, care să vă permită să vă desfăşuraţi activitatea în condiţii optime din punct de vedere informatic.

Global TerraSoft vă poate oferi toate avantajele menţionate mai sus. Pentru mai multe detalii vă rugăm consultaţi oferta noastră de servicii Linux precum şi soluţiile Linux pe care vi le punem la dispoziţie.

Ce este GNU?

 

GNU este un proiect al carui scop era să creeze un sistem de operare liber. O mare parte din software-ul care alcătuieşte o distribuţie GNU/Linux, este soft realizat în cadrul acestui proiect.

Un sistem de operare fără utilitarele potrivite ar fi ca un spital fără medicamente: adică inutil. Ceea ce face din GNU/Linux un sistem de operare mai mult decât competitiv, este combinaţia unică de kernel Linux şi software GNU care împreună oferă un mediu de operare unic prin puterea şi performanţele sale tehnice.

Ce înseamnă "software liber/Open Source Software"?

 

Software-ul liber (Open Source) e caracterizat de libertatea acordată utilizatorilor săi de a-l utiliza, copia, distribui, studia, modifica şi îmbunătăţi. Un avantaj direct al acestui mod de abordare, este dat de posibilitatea practic oricui de a consulta, corecta şi îmbunătăţi software-ul Open Source. Drept urmare, prin această metodă se produce în mod clar soft de o calitate mult mai bună decât cel comercial (după cum precizează şi un raport recent al UN privind Open Source). 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...