Jump to content

Apple: unul din trei cumparatori de iPhone tocmai a renunţat la smartphone-ul cu Android


LuK.ZEW #

Recommended Posts

 

Apple a anunţat castigurile realizate în intervalul Q4 - 2015, prilej pentru CEO-ul Tim Cook sa arunce putina sare pe rana producatorilor de telefoane cu Android, dezvaluind că aproximativ 30% dintre telefoanele iPhone vandute ajung la utilizatori care au decis să renunţe la platforma dezvoltata de Google.  Continuând pe acelasi subiect, CEO-ul Apple a precizat că rata de renuntare la Android a atins un nivel record, nemaiîntâlnit în cei trei ani de cand compania din Cupertino urmăreşte acest aspect -  ˝Este un număr uriaş şi suntem mândrii de asta„. CEO-ul Tim Cook a mai dezvăluit şi că numai o treime dintre utilizatorii actuali de telefoane iPhone au făcut pana acum upgrade la ultimele modele disponibile, sugerând că mai este loc suficient de creştere a vanzarilor şi din această sursa.

 

iphone-6s.jpg?width=640&height=539

 

Revenind la utilizatorii de Android, Apple desfasoara campanii agresive de marketing la adresa acestora înca de anul trecut, lansand între timp un website dedicat si o aplicatie Move to iOS care automatizeaza mutarea datelor personale de pe vechiul telefon cu Android la iPhone-ul proaspăt achiziţionat.  Cât despre performanţele în materie de vânzări, Apple a realizat în intervalul Q4 - 2015 un profit net trimestrial de 11.1 miliarde dolari, raportat la un venit de 51,5 miliarde dolari. Spre comparaţie, în aceeaşi perioadă a anului trecut compania obţinea venituri de 42,5 miliarde dolari şi 8.5 miliarde dolari profit net. În această perioadă, compania a vândut 48 milioane de telefoane iPhone şi 9.8 milioane iPad-uri, în timp ce vânzările de sisteme Mac au atins un nou record de 5.7 milioane unităţi. Continuand pe un ton cât se poate de optimist, Apple estimează pentru următorul semestru venituri între 75.5 şi 77.5 miliarde dolari, alimentate de sezonul cumpărăturilor de iarna si familia de telefoane iPhone 6s abia lansata.

 

 

Sursa: Clickhttp://www.go4it.ro/telefoane-mobile/apple-unul-din-trei-cumparatori-de-iphone-tocmai-a-renuntat-la-smartphone-ul-cu-android-14865205/

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...