Jump to content
Sign in to follow this  
BlackPearl

Disk Utility – Noul Hard Disk / SSD Manager pe OS X El Capitan

Recommended Posts

Desi ca interfata grafica El Capitan este bazat pe sistemul Yosemite, unele aplicatii default au suferit modificari semnificative. In unele din ele a avut loc chiar o redesenare totala a interfatei grafice.

 

Una din aplicatiile care au suferit modificari majore este Disk Utility.  Acest utilitar ne ajuta sa administram tot ce tine de device-uri interne si / sau externe dedicate stocarii datelor si sistemului de operare. Hard disk (HDD) intern al Mac, SSD, hard disk-uri externe, sdCard-uri si memorii USB Stick conectate la Mac.

 

Prezentare Disk Utility pe OS X El Capitan 10.11

Pentru cei care au folosit acest tool pe Yosemite, primul lucru care le “sare in ochi” este interfata total modificata. Functiile de management / butoanele au fost mutate toate in partea de sus, intr-un “menu bar”.  Device-urile de storage si partitiile au ramas in bara din partea stanga.

 

vMH1Lnb.png

 

Optiunile noului Disk Utility pe meniul principal sunt:

 

First Aid – verifica de erori si repara pe cat posibil erorile de pe partitia, hard disk-ul sau device-ul de storage selectat in lista device-urilor din partea stanga.

Partition – redimensionarea partitiilor de pe disk-ul selectat. Asta mi se pare foarte faina. Redimensionarea se poate face tragand cu mouse-ul sau cu trackpad-ul in cercul din partea stanga.

 

07riXRg.png

 

Erase – cu aceasta optiune putem formata si sterge datele de pe volumul selectat.

Mount / Unmount – Montare / Efectare unitate de stocare conectata la Mac. Hard disk extern, card de date sau memorie USB.

Info – cu aceata optiune avem acces la date foarte detaliate despre volumul / disk-ul selectat. Spatiul ocupat. spatiul liber. volumul total, tipul formatarii, tipul disk-ului, conectori si alte detalii tehinice.

 

O alta noutate a Disk Utility este prezentarea grafica detaliata continutului de pe disk. Mai exact, in aplicatie putem sa vedem exact cat spatiu ne ocupa pozele, fisierele audio (muzica), fisierele video (filmele), aplicatiile instalate pe sistem si alte fisiere.

 

sUGjpHE.png

 

Disk Utility este un utilitar dezvoltat de Apple pentru managementul disk storage pe sistemele Mac. Aplicatia se instaleaza odata cu sistemul de operare OS X.

 

[sursa Stealth]

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×