Jump to content

Cum poti bloca focalizarea camerei intr-un punct pe iPhone si iPad


BlackPearl

Recommended Posts

Una dintre multiplele functii pe care aplicatia Camera o are de cativa ani este auto-focalizarea. Desi ea se dovedeste a fi extrem de folositoare in cele mai multe dintre situatii si in special atunci cand inregistrezi video sau poze dinamice, s-ar putea ca uneori sa nu doresti sa o utilizezi si asta deoarece poate adauga intarzieri destul de mari intre capturile pe care le poti realiza. De asemenea, auto-focalizarea se poate sa nu fie efectuata in locul pe care il doresti, iar la atingerea punctului pe care doresti sa fie focalizata camera, auto-focalizarea va veni si va face focalizare, din nou, intr-un alt loc. Din fericire, Apple a implementat pe iOS 7 si in versiunile recente ale sistemului de operare o functie care iti permite sa blochezi focalizarea intr-un punct focal, ales de catre tine, dezactivand astfel auto-focalizarea. O asemenea functie ti-o vei dori sa o folosesti, mai ales, daca subiectul imaginii nu se misca sau nu se schimba in mod frecvent, reducand astfel timpul pierdut pentru focalizare si asigurandu-te ca obiectul cel mai clar din imagine va fi cel pe care il doresti tu.
 
Asadar, focalizarea poate fi blocata in toate modurile de inregistrare oferite de aplicatia Camera, deci si in modurile video. Cum poti bloca focalizarea? Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmati!

Deschide aplicatia Camera de pe ecranul principal al dispozitivului iPhone sau iPad sau folosind shortcut-urile oferite de Apple.

 

  • Deschide aplicatia Camera de pe ecranul principal al dispozitivului iPhone sau iPad sau folosind shortcut-urile oferite de Apple.

    XbDTy42.jpg
     
  • Atinge si tine apasat degetul pe punctul focal pana in momentul in care va aparea pe ecran, in partea de sus, eticheta AE/AF Blocate (auto-expunere/auto-focalizare blocate).

    ImL6WEx.png
     
  • Cand a aparut aceasta eticheta, ridica degetul de pe ecran si atinge butonul de capturare pentru a inregistra imaginea. Poti re-activa auto-focalizarea atingand din nou degetul oriunde pe ecran.

[sursa Stealth]

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...