Jump to content

Configurare routere TP-LINK


DACUL

Recommended Posts

Salut!

Am vazut ca multi dintre voi aveti probleme cand vine vorba de configurarea unui router wireless si, de multe ori chemati "maestrii" de la firma de la care aveti internet si pe deasupra va mai ia si bani.

Astazi va voi prezenta pas cu pas + poze(unde se poate) cum se configureaza un router TP-LINK. Eu am la indemana un TP-LINK WR740N. setarile si pasii sunt aproape identici la toate routerele wireless de la TP-LINK.

  • Pasul 1: Pornirea routerului si cablurile!

a) Aveti un incarcator cu o mufa. Bagati mufa in spatele routerului si bagati-l in priza! Daca pornesc beculetele inseamna ca functioneaza. usor pana aici, nu?

B) Dupa cum puteti observa, in spatele routerului dvs sunt niste mufe in care trebuie bagate niste cabluri. Printre acele mufe se poate observa o mufa colorata in albastru. Luati cablul de internet si bagati-l in mufa colorata diferit de celelalte. In cutia cu care a venit router-ul aveti un cablu ca acesta (desigur el are alta culoare, nu neaparat alba). Luati acel cablu si bagati un cap in oricare mufa a routerului, iar celalalt cap in mufa de internet a PC-ului dvs (este o singura mufa in care intra). Pasul acesta il faceti DOAR daca vreti sa aveti internet si pe PC!
Dupa ce ati facut toti pasii bagati routerul in priza (daca nu cumva era deja in priza).
 

  • Pasul 2: Configurarea routeului - conectarea la internet!

a) Intrati in orice browser doriti (de preferat Mozilla Firefox) si scrieti in bara de adrese (acolo unde scrieti www.google.ro de exemplu) si scrieti 192.168.1.1 (acest IP difera de la router la router. pentru a vedea ce IP de conectare aveti, uitati-va sub router, trebuie sa fie acolo scris un IP de genul acesta).
O sa va ceara Nume Utilizator si Parola. In amandoua campurile scrieti admin si dati enter. Felicitari, ati intrat in setarile routerului!

B) In partea stanga aveti Network. Dati click pe el, apoi click pe WAN. In partea dreapta aveti WAN Connection Type:. Aici setati pe PPPoE/Russia PPPoE. 
Urmeaza PPPoE Connection:. Acolo scrieti Username & Password de la internet (chestia asta o gasiti in contractul cu firma de internet).
Dupa ce ati scris numele si parola, faceti setarile exact ca in poza de mai jos si dati Save.

2805u0x.jpg



 

  • Pasul 3: Configurarea routeului - Setarile de securitate!

a) Tot in setarile routerului aveti in partea stanga WIRELESS. Dati click pe el si intrati la Wireless Settings. In partea dreapta aveti urmatoarele:
- SSID: - Aici puneti ce nume vreti la router. Acest nume (nickname) o sa le apara tuturor celor care au un dispozitiv cu wireless si vrea sa se conecteze la reteaua dvs!
- Region: - Setati Romania.
- Channel: - Setati Auto
- Mode: - 11bgn Mixed
- Channel Width: - Auto
- Max Tx Rate: - Aici setati cea mai mare valoare pe care o are router-ul!
Bifati Enable SSID Broadcast
Dati Save si treceti la punctul B) !!

B) In partea stanga, la WIRELESS aveti Wireless Security. Dati click pe el. Aici, faceti exact ca in poza de mai jos (am dat eu zoom-out ca sa se vada tot):

29cnfxj.jpg


Dupa ce ati facut tot ca in poza, dati save si gata (posibil sa-si dea restart routerul. daca cere restart, dati OK!



ATENTIE!!

- Aici, daca nu vreti sa puneti o parola la router bifati Disable Security. DAR, nu va recomand asta, deoarece va poate face cineva rau! (gen factura mare la internet si toate cele)

-Daca vreti sa puneti o parola la router bifati cum am pus eu, DAR la PSK Passwoard puneti o parola greu de ghicit !! Parola pe care o puneti acum o sa o introduceti in laptop/telefon/tableta/ce vreti voi cand o sa vreti sa va conectati la wireless-ul dvs!

-Am pus ca prefix WINDOWS, dar aceste setari se pot face si pe LINUX si pe MAC!


P.S: Parola pusa de mine este asa simpla ca sa va arat un exemplu. 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...