Jump to content

Cum transferam fisiere de pe Mac OS X pe un hard disk extern sau stick formatat NTFS


BlackPearl

Recommended Posts

Ca un utilizator de OS X (MacBook Pro / MacBook Air / Mac) sa poata transfera / copia fisiere pe un device de stocare extren, gen hard disk sau USB stick, acest device trebuie sa aibe volumul formatat:


 

Mac OS Extended (Journaled)

Mac OS Extended (Journaled, Encrypted)
Mac OS Extended (Case-sensitive, Journaled)
Mac OS Extended (Case-sensitive, Journaled, Encrypted)
MS-DOS (FAT)
ExFAT

IFOmZKg.png

 

Pe sistemele de operare Windows, cele mai multe hard disk-uri folosite pentru stocare poze, filme, jocuri si etc documente, sunt formatate NTFS. Comparativ cu volumele formatate FAT, NTFS ofera mai multa fiabilitate, securitate a datelor si suport pentru transferul de fisiere mari.
In scenariul in care avem in casa sau la birou un HDD extern formatat NTFS si dorim sa-l conectam la un Mac OS X, o sa vedem ca putem copia fisierele intr-o singura directie: de pe HDD-ul extern pe HDD-ul Mac-ului. In sens invers fiind imposibil.
 
Tuxera NTFS este o aplicatie dedicata sistemelor de operare OS X, care ne permite sa copiem / transferam fisiere de pe hard disk-ul Mac-ului pe un hard disk extern al carui volum este formatat NTFS.
 
6ooqw7G.png
 

Aplicatia se instaleaza foarte simplu (ca oricare alta aplicatie normala) si desi ne ofera un pachet de setari pentru management, este indicat sa o lasam cu setarile default.
 
Pentru a fi activata si sa putem copia fisierele pe hdd-ul extern sau pe USB stick, dupa instalare este necesara restartarea sistemului OS X.
 
“Apple’s OS X offers very limited support for Microsoft Windows NTFS formatted hard drives and other storage media out of the box. By default OS X can only read files from Windows-formatted hard drives leaving the users unable to edit, copy or delete anything. Tuxera NTFS for Mac solves this problem providing full read-write compatibility across platforms.”
 
Download TUXERA NTFS pentru Mac – Tuxera NTFS

Aplicatia este compatibila pe sistemele de operare OS X Lion, OS X Snow Leopard, OS X Leopard, OS X Mountain Lion, OS X Tiger, OS X Mavericks si OS X Yosemite.
[sursa Stealth]

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...