Jump to content

[RF]Cum afli parola rețelei Wi-Fi la care ești conectat


I a s m i n

Recommended Posts

Ai instalat Windows 7, Windows 8.1 sau Windows 10 pe laptop-ul tău ori dispozitivul tău 2-în-1? Ai uitat cumva parola rețelei wireless la care te-ai conectat? Vrei să afli ce parolă ai folosit atunci când te-ai conectat pentru prima dată la această rețea, pentru a o spune și altcuiva? Dacă da, atunci acest ghid este articolul potrivit pentru tine. Citește-l și urmează instrucțiunile noastre:

 

NOTĂ: Acest ghid este pentru Windows 7, Windows 8.1 și Windows 10. Deși există și alte metode care merg doar în Windows 7 sau doar în Windows 10, această metodă este singura care este comună pentru toate cele trei sisteme de operare.

Pasul 1. Deschide Panoul de Control

Primul pas este să deschizi Panoul de Control.

În Windows 7, apasă pe butonul Start și apoi pe legătura Panou de control din Meniul Start.

 

Pasul 2. Deschide fereastra Conexiuni în rețea

Următorul pas este să deschizi fereastra Conexiuni în rețea. Pentru a o accesa, mergi la Rețea și internet.
 

Apoi, apasă pe Centru rețea și partajare.
 

În coloana din stânga Centrului rețea și partajare, apasă pe Modificare setări adaptor.
 

Se deschide fereastra Conexiuni în rețea, unde poți vedea o listă cu plăcile și conexiunile de rețea disponibile.
 

Pasul 3. Deschide fereastra Proprietăți pentru conexiunea ta wireless

Următorul pas este să deschizi fereastra Proprietăți pentru conexiunea wireless pe care o folosești.

Pentru a face asta, în fereastra Conexiuni în rețea caută placa de rețea wireless care se află pe calculatorul sau dispozitivul tău. Va avea în numele său termenul “wireless" sau “WiFi”.

Dă dublu clic pe ea ori apasă de două ori în succesiune rapidă, dacă ai un ecran tactil. Se va deschide fereastra Stare Wi-Fi, unde poți vedea starea plăcii de rețea și al conexiunii la rețea.

O altă metodă este să dai clic dreapta ori să apeși și să ții apăsat pe placa de rețea. În meniul contextual care se deschide, apasă pe Stare.


 

În fereastra Stare Wi-Fi, poți vedea starea rețelei și câteva proprietăți de bază cum ar fi viteza și calitatea semnalului. Pentru a vedea mai multe proprietăți, printre care și informația care te interesează, apasă butonul “Proprietăți fără fir.


 

Se deschide o fereastră cu proprietățile conexiunii wireless, printre care va fi afișată și parola folosită de Windows pentru a se conecta la rețea.

Pasul 4. Află parola rețelei wireless la care te-ai conectat

Pentru a vedea parola rețelei wireless la care ești conectat, apasă pe fila Securitate din proprietățile rețelei fără fir.

 

 

Aici poți vedea tipul de securitate folosit de rețeaua la care ești conectat, tipul de criptare și cheia de securitate. Acest ultim câmp este cel unde găsești parola rețelei. Windows o protejează afișând puncte în loc de caracterele parolei. Pentru a vedea parola, bifează setarea “Afișare caractere.


 

Notează-ți parola afișată în câmpul Cheie de securitate rețea și, când ai terminat, apasă OK și apoi închide ferestrele Stare Wi-Fi și Conexiuni în rețea.

 


 


 


 


 


 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...