Jump to content

[RF]Cum găsești rețelele wireless ascunse


I a s m i n

Recommended Posts

Este posibil să ai nevoie să știi care sunt rețelele wireless care transmit semnal în zona ta, inclusiv pe cele care sunt ascunse ori au un semnal foarte slab. Dacă te afli într-un astfel de scenariu, atunci trebuie să instalezi o aplicație care analizează spectrul wireless din zona ta. De obicei, astfel de unelte costă destul de mult și puține dintre ele sunt bune și gratis. În acest ghid vă recomandăm o aplicație gratuită care merge în toate versiunile de Windows, inclusiv în Windows 10.

 

Pasul 1. Descarcă și instalează Acrylic Wi-Fi Home

Primul pas este să descarci și să instalezi o aplicație gratuită numită Acrylic Wi-Fi Home Când execuți fișierul său de instalare, este foarte posibil să primești un mesaj de la Windows SmartScreen care-ți spune ca a împiedicat pornirea unei aplicatii nerecunoscute. Asta se întâmplă deoarece este o unealtă mai puțin cunoscută și populară, cu o audiență de nișă


 

Apoi, dă clic ori apasă pe butonul “Executați oricum”.

Sursa: Digitalcitizen

 

Programul de instalare pornește. Urmărește instrucțiunile primite și instalarea se va finaliza în câteva secunde. Atunci când am scris acest ghid, am folosit Acrylic Wi-Fi Home versiunea v3.1.5877.19629, care este gratuită și nu instalează niciun fel de adware, bare de unelte ori alte tipuri de software nedorit, cum fac multe programe “gratuite” distribuite pe internet.
 

Pasul 2. Folosește Acrylic Wi-Fi Home pentru a găsi rețelele wireless din zona ta
 

Fă dublu clic or apasă de două ori în succesiune rapidă pe scurtătura Acrylic Wi-Fi Home de pe Desktop. Așteaptă câteva secunde până aplicația analizează spectrul wireless din zona ta și afișează rețelele wireless pe care le descoperă. După cum vezi mai jos, Acrylic Wi-Fi Home afișează foarte multe informații despre fiecare rețea wireless descoperită: SSID-ul (numele rețelei), adresa MAC a dispozitivului care emite semnalul wireless, puterea semnalului (RSI), canalul folosit de fiecare rețea, standardul de rețea, viteza, securitatea, șamd.
 

După cum vezi mai jos, în zona noastră, Acrylic Wi-Fi Home a descoperit 12 rețele wireless.


Drept comparație, Windows 10 a descoperit doar 8 rețele în aceeași zonă.
 

Diferența constă în rețele wireless ascunse ori cu un semnal foarte slab, care nu pot fi descoperite și afișate de Windows.

Concluzie

După cum vezi în acest ghid, Acrylic Wi-Fi Home este o unealtă utilă care îi permite utilizatorului să descopere rețelele wireless din zona sa. În blocul nostru de locuințe, l-am folosit pentru a descoperi două rețele wireless care erau ascunse și fără parolă. Proprietarii lor cred că, dacă-și ascund rețelele wireless, acestea nu pot fi descoperite și folosite de alte persoane. Din păcate se înșeală. Cu uneltele corecte, se pot afla foarte multe detalii despre orice rețea wireless.


 


 


 


 


 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...