Jump to content

RF Sport


Android. #Cs1

Recommended Posts

http://static.cinemagia.ro/img/db/actor/03/07/01/john-cena-520298l.jpg

preocupare e aceea de a crea spectacol și de a menține interesul publicului la cote ridicate prin practicarea unei game vaste de tehnici și manevre spectaculoase. Această disciplină este foarte populară în Statele Unite și Marea Britanieprecum și în alte țări din întreaga lume.

Wrestlingul este un sport spectacol de origine americană, cunoscut în Statele Unitesub numele de pro wrestling (prescurtare pentru professional wrestling).

În România, în anii' 90 pentru definirea wrestlingului era folosit și termenul de catch (provenit de la expresia "catch as can", care denumește forma inițială de luptă din care se trage wrestlingul modern).

03_WM25_04052009cm_3997.jpg

În ziua de azi, se poate spune că wrestlingul este "regizat", în sensul că rezultatul meciului este prestabilit și efectul manevrelor efectuate este exagerat pentru a spori spectaculozitatea. Totuși este important de făcut precizarea că deși meciurile nu constituie într-o competiție în sensul tradițional al cuvântului, tehnicile și manevrele executate în ring sunt dureroase, forta manevrelor si gradul mare de risc facand aproape imposibila evitarea coliziunilor dureroase, iar executarea lor implică multe riscuri dacă nu sunt efectuate corect. Aspectul "simulat" al unei manevre de wrestling constă în faptul că ambii luptători încearcă să evite consecințele majore, cum ar fi rănile interne sau ruperea oaselor, și nu încearcă neapărat evitarea durerii, durere imposibil de eliminat, în cazul majorității manevrelor. Nu trebuie în nici un caz subestimat aspectul sportiv al wrestlingului și condiția fizică a participanților, care sunt capabili să facă adevărate demonstrații de forță și măiestrie sportivă pe parcursul unui meci.

Concluzionând, într-un meci de wrestling doar rezultatul final și anumite momente de vârf ale meciului sunt predeterminate și repetate de wrestleri pe parcursul antrenamentelor, restul partidei fiind improvizate. Pe parcursul meciului, wrestlerii implicați în acțiunea din ring comunică folosind gesturi sau termeni specifici pentru a informa adversarul în legătură cu manevrele care urmează să le execute. Și arbitrul are rolul său, semnalând uneori momentele în care trebuie să aibă loc evenimentele prestabilite sau care implică un grad de risc ridicat.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...