Jump to content

RF---Sport.


Android. #Cs1

Recommended Posts

Suntem obişnuiţi să îl privim ca pe o corvoadă care ne fură din orele preţioase de zăcut la televizor şi de ronţăit diverse. Mai avem obiceiul să îl considerăm cel mai aprig inamic pe vremuri de dietă, când îl lăsăm la coada programului de slăbit, doar doar scăpăm de el. Dar sportul, dragilor, e mult mai mult de atât. E sănătate curată!

 

La ce vă fuge gândul când vă spun cuvântul "sport"? La felurite campionate mondiale pe care le comentaţi cu patos? La siluete sculptate după care oftăm cu toate? La ore întregi de ambiţie şi perseverenţă?

 

Eu mă gândesc automat la un organism puternic şi apărat de boli. Asta poate şi pentru că resimt pe pielea mea fiecare apucare sau lăsare de exerciţiile fizice. Când le fac cu sfinţenie, corpul meu strigă prin toţi porii că îi e bine, când nu, trag ponoase.

 

Şi, cum sunt într-un moment de oarecare leneveală, m-am gândit că nu o să vă supăraţi dacă vă înşir beneficiile medicale ale sportului.

 

Sportul, memoria şi bolile psihice

 

Există în acest moment un val de studii care vorbesc despre exerciţiile fizice ca despre nişte bune ajutoare ale memoriei. Multe merg şi mai departe şi numesc mişcarea protectoarea noastră de riscul de Alzheimer. Mai exact, plimbãrile pe o distanţã de cel puţin 10 kilometri pe sãptãmânã ar putea fi singurul lucru pe care oamenii îl pot face pentru a preveni micşorarea creierului şi apariţia demenţei, potrivit unui studiu american.

 

Cã sportul face nişte lucruri incredibil de bune cu creierul aflãm şi din urmãtoarea cercetare, care vizeazã dependenţii de droguri. Medicii fac studii intense pe consumatori înrãiţi de marijuana ca sã înţeleagã posibilul ajutor pe care îl poate da sportul în cazul acestor dependenţi. Se presupune cã mişcarea fizicã şi schimbãrile pe care le produce la nivelul creierului pot determina folosirea exerciţiilor ca o modalitate de prevenire şi tratament.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...