Jump to content

NVIDIA lansează primul supercomputer capabil de învăţare, creat pentru sisteme de inteligenţă artificială


LauReNNTziu

Recommended Posts

NVIDIA DGX-1 este primul supercomputer proiectat special pentru folosirea cu software AI, motorizat de o nouă generaţie de acceleratoare GPU capabile să ofere o putere de procesare echivalentă unui server cu 250 procesoare x86 obişnuite.

 

nvidia-dgx-1.jpg?width=640&height=307

 

DGX-1 oferă capabilităţi deep-learning accelerate prin hardware, permiţând cercetătorilor să pună în practică noi concepte pentru sisteme de inteligenţă artificială, mai sofisticate şi capabile să proceseze cantităţi uriaşe de informaţie, respectiv să înveţe şi să se auto-perfecţioneze pe baza experienţelor avute.

 

tesla-p100.jpg?height=388&width=640

 

Modul Nvidia Tesla P100

În configuraţia de bază, un sistem NVIDIA DGX-1 este alcătuit din 8 module GPU din seria NVIDIA Tesla P100, interconectate folosind NVLink Hybrid Cube Mesh şi cuplate cu 7GB spaţiu de stocare pe suport Solid State.

  • Putere de calcul: până la 170 Teraflops, în modul half-precision (FP16)
  • 8 acceleratoare Tesla P100, cu 16GB memorie dedicată per GPU
  • Interconectare NVLink Hybrid Cube Mesh
  • Stocare 7TB SSD DL Cache
  • Interfaţă reţea Dual 10GbE, Quad InfiniBand 100Gb
  • Alimentare 3U - 3200W

„Inteligenţa artificială este una dintre cele mai mari inovaţii tehnologice din viaţa noastră”, declară Jen-Hsun Huang, CEO şi co-fondator al companiei NVIDIA. ”Schimbă fiecare industrie, fiecare companie, totul. Va deschide noi pieţe spre beneficiul tuturor”. Potrivit CEO-ului NVIDIA, cercetătorii în domeniul sistemelor de inteligenţă artificială pierd prea mult timp şi resurse creând hardware personalizat care să găzduiască experimentele desfăşurate. Special creat pentru folosirea cu sisteme AI, NVIDIA DGX-1 este uşor de instalat şi exploatat, deschizând calea pentru găsirea de soluţii pentru problemele care până acum păreau de nerezolvat.

 

sursa: go4it.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...