Jump to content
Sign in to follow this  
sinnoptic

Safari (browser) pentru Windows

Recommended Posts

Safari este un browser web realizat de firma Apple pentru sistemul său de operare Mac OS X, dar și pentru MS Windows. Este browserul inclus pe platforma de operare Mac OS X v10.3 (Panther) și în versiunile mai noi. Safari este al patrulea browser ca număr de utilizatori , având o cotă de piață de 3.9 % din totalul utilizatorilor de internet [1].

 

Safari se bazează pe navigarea prin file, printr-o interfață asemănătoare cu cea folosită de Mozilla Firefox. Browserul folosește tema grafică "brushed metal" dezvoltată de Apple, are un plan de administrare a preferințelor, este complet integrat în tehnologia multimedia QuickTime și are și un sistem de blocare a ferestrelor pop-up. Interfața standard a browserului Safari conține un câmp de căutare (pentru Google ș.a.) și servicii software de completare automată și corectare a câmpurilor introduse de către utilizator.

 

Browserul folosește motorul de randare AppleWebKit, care este disponibil și altor aplicații. Acesta este bazat pe motorul KHTML al proiectului KDE. Suportă CSS (are unul din cele mai bune suporturi CSS2 din branșă și a fost primul browser care a trecut cu succes testul Acid2), Javascript (inclusiv Ajax, dar nu la nivelul Gecko) și DOM.

 

Link de descarcare : Click

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×