Orizzlie 84 Posted May 17, 2014 Share Posted May 17, 2014 WRESTLING Wrestlingul este o disciplină înrudită cu sporturile de contact. Dacă în luptele greco-romane și în luptele libere, protagoniștii sunt doi sportivi amatori a căror scop este acela de a prevala și a-și învinge adversarul, în wrestling sunt implicați doi sau mai mulți atleți a căror principală preocupare e aceea de a crea spectacol și de a menține interesul publicului la cote ridicate prin practicarea unei game vaste de tehnici și manevre spectaculoase. Această disciplină este foarte populară în Statele Unite și Marea Britanieprecum și în alte țări din întreaga lume. Wrestlingul este un sport spectacol de origine americană, cunoscut în Statele Unitesub numele de pro wrestling (prescurtare pentru professional wrestling). În România, în anii' 90 pentru definirea wrestlingului era folosit și termenul de catch (provenit de la expresia "catch as can", care denumește forma inițială de luptă din care se trage wrestlingul modern). În ziua de azi, se poate spune că wrestlingul este "regizat", în sensul că rezultatul meciului este prestabilit și efectul manevrelor efectuate este exagerat pentru a spori spectaculozitatea. Totuși este important de făcut precizarea că deși meciurile nu constituie într-o competiție în sensul tradițional al cuvântului, tehnicile și manevrele executate în ring sunt dureroase, forta manevrelor si gradul mare de risc facand aproape imposibila evitarea coliziunilor dureroase, iar executarea lor implică multe riscuri dacă nu sunt efectuate corect. Aspectul "simulat" al unei manevre de wrestling constă în faptul că ambii luptători încearcă să evite consecințele majore, cum ar fi rănile interne sau ruperea oaselor, și nu încearcă neapărat evitarea durerii, durere imposibil de eliminat, în cazul majorității manevrelor. Nu trebuie în nici un caz subestimat aspectul sportiv al wrestlingului și condiția fizică a participanților, care sunt capabili să facă adevărate demonstrații de forță și măiestrie sportivă pe parcursul unui meci.Concluzionând, într-un meci de wrestling doar rezultatul final și anumite momente de vârf ale meciului sunt predeterminate și repetate de wrestleri pe parcursul antrenamentelor, restul partidei fiind improvizate. Pe parcursul meciului, wrestlerii implicați în acțiunea din ring comunică folosind gesturi sau termeni specifici pentru a informa adversarul în legătură cu manevrele care urmează să le execute. Și arbitrul are rolul său, semnalând uneori momentele în care trebuie să aibă loc evenimentele prestabilite sau care implică un grad de risc ridicat. Ai un luptator preferat? Ni-l poti dezvalui si noua ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wrex @ GFX 22 Posted May 21, 2014 Share Posted May 21, 2014 Jeff Hardy 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sTF Is On! 29 Posted June 5, 2014 Share Posted June 5, 2014 John Cena Il admir inca de cand eram mic de pe la vreo 10 ani. Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!k@ 2 Posted June 7, 2014 Share Posted June 7, 2014 Rey Misterio Link to comment Share on other sites More sharing options...
VRJ 61 Posted June 7, 2014 Share Posted June 7, 2014 Cand eram mic imi placea de Rey Misterio Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMasteR 0 Posted June 9, 2014 Share Posted June 9, 2014 Imi place foarte mult John Cena pentru ca nu renunta niciodata la lupta .. [ NEVER GIVE UP ] Link to comment Share on other sites More sharing options...
StefanBv 106 Posted June 9, 2014 Share Posted June 9, 2014 Imi amintesc ca ma uitam la wrestling cand eram mic ... imi placea John Cena ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freeway ! 1 Posted September 29, 2014 Share Posted September 29, 2014 Imi amintesc ca ma uitam la wrestling cand eram mic ... imi placea John Cena ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
WIICCCKKK turnDown4WHAT 16 Posted October 8, 2014 Share Posted October 8, 2014 John Cena Link to comment Share on other sites More sharing options...
zxcvqwerty 29 Posted October 8, 2014 Share Posted October 8, 2014 Ma uitam si eu dar acum na .. =)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smeagol 11 Posted October 24, 2014 Share Posted October 24, 2014 Triple H (Regele Regilor) ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
zxcvqwerty 29 Posted October 24, 2014 Share Posted October 24, 2014 John Cena , parca ..CM Punk toti astia ...=)).... Link to comment Share on other sites More sharing options...
LuK.ZEW # 1,111 Posted October 25, 2014 Share Posted October 25, 2014 Ma uitam si il admiram foarte mult pe Rey Misterio Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vallentin 1,017 Posted November 2, 2014 Share Posted November 2, 2014 Undertaker , imi place mult intro Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoDeax 10 Posted November 4, 2014 Share Posted November 4, 2014 The Rock Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dani2712 60 Posted November 5, 2014 Share Posted November 5, 2014 Batista e preferatul meu tin minte ca ma uitam la meciurile lui cu o mare placere ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asus 178 Posted November 15, 2014 Share Posted November 15, 2014 Imi aduc aminte cum eram innebunit de wrestling cu vreo 6-7 ani in urma, prin clasa a 7-a, a 8-a.. De asemenea, imi amintesc cum il puneam pe un coleg sa imi puna pe dvd-uri galele de wrestling ca mie imi merge netul foarte prost si nu aveam rabdare pana ce le dadea la TV. Pe atunci imi placea tare mult de John Cena. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Valeurul 39 Posted November 30, 2014 Share Posted November 30, 2014 John Cena Link to comment Share on other sites More sharing options...
Space. 474 Posted December 2, 2014 Share Posted December 2, 2014 Sin Cara Imi place foarte mult intro-ul lui si cum intra in ring, finish moving-ul. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoyKa # 2 Posted December 17, 2014 Share Posted December 17, 2014 Jeff Hardy era mai nebun . Randy Orton cel mai bun .! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rio 2 Posted December 18, 2014 Share Posted December 18, 2014 Jeff Hardy Link to comment Share on other sites More sharing options...
LuK.ZEW # 1,111 Posted December 23, 2014 Share Posted December 23, 2014 (edited) Ma uitam si il admiram foarte mult pe Rey Misterio, din cate îmi aduc aminte manevra lui de final era 619 , de aici vine si numele meu "Luchyannnn619" Edited December 23, 2014 by Luchyannnn619 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Revv 600 Posted December 28, 2014 Share Posted December 28, 2014 Ai un luptator preferat? Da Ni-l poti dezvalui si noua ! The Undertaker Este și va rămâne o legendă Link to comment Share on other sites More sharing options...
A3r 19 Posted August 6, 2015 Share Posted August 6, 2015 Ai un luptator preferat? : John Cena Ni-l poti dezvalui si noua ! : Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maluma 86 Posted August 9, 2015 Share Posted August 9, 2015 Ai un luptator preferat? : John Cena Ni-l poti dezvalui si noua ! : Il admir de cand eram mic,este un om de un caracter aparte si mereu "Never give UP " Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts