Jump to content

[ RF ] Wrestling


Orizzlie

Recommended Posts

WRESTLING

 

 

 

Wrestlingul este o disciplină înrudită cu sporturile de contact. Dacă în luptele greco-romane și în luptele libere, protagoniștii sunt doi sportivi amatori a căror scop este acela de a prevala și a-și învinge adversarul, în wrestling sunt implicați doi sau mai mulți atleți a căror principală preocupare e aceea de a crea spectacol și de a menține interesul publicului la cote ridicate prin practicarea unei game vaste de tehnici și manevre spectaculoase. Această disciplină este foarte populară în Statele Unite și Marea Britanieprecum și în alte țări din întreaga lume.

Wrestlingul este un sport spectacol de origine americană, cunoscut în Statele Unitesub numele de pro wrestling (prescurtare pentru professional wrestling).

În România, în anii' 90 pentru definirea wrestlingului era folosit și termenul de catch (provenit de la expresia "catch as can", care denumește forma inițială de luptă din care se trage wrestlingul modern). 

03_WM25_04052009cm_3997.jpg

În ziua de azi, se poate spune că wrestlingul este "regizat", în sensul că rezultatul meciului este prestabilit și efectul manevrelor efectuate este exagerat pentru a spori spectaculozitatea. Totuși este important de făcut precizarea că deși meciurile nu constituie într-o competiție în sensul tradițional al cuvântului, tehnicile și manevrele executate în ring sunt dureroase, forta manevrelor si gradul mare de risc facand aproape imposibila evitarea coliziunilor dureroase, iar executarea lor implică multe riscuri dacă nu sunt efectuate corect. Aspectul "simulat" al unei manevre de wrestling constă în faptul că ambii luptători încearcă să evite consecințele majore, cum ar fi rănile interne sau ruperea oaselor, și nu încearcă neapărat evitarea durerii, durere imposibil de eliminat, în cazul majorității manevrelor. Nu trebuie în nici un caz subestimat aspectul sportiv al wrestlingului și condiția fizică a participanților, care sunt capabili să facă adevărate demonstrații de forță și măiestrie sportivă pe parcursul unui meci.
Concluzionând, într-un meci de wrestling doar rezultatul final și anumite momente de vârf ale meciului sunt predeterminate și repetate de wrestleri pe parcursul antrenamentelor, restul partidei fiind improvizate. Pe parcursul meciului, wrestlerii implicați în acțiunea din ring comunică folosind gesturi sau termeni specifici pentru a informa adversarul în legătură cu manevrele care urmează să le execute. Și arbitrul are rolul său, semnalând uneori momentele în care trebuie să aibă loc evenimentele prestabilite sau care implică un grad de risc ridicat.

Jeff-Hardy-Dropkick%2C-RLA-Melb-10.11.20

 

Ai un luptator preferat? 

Ni-l poti dezvalui si noua ! 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 months later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Imi aduc aminte cum eram innebunit de wrestling cu vreo 6-7 ani in urma, prin clasa a 7-a, a 8-a.. De asemenea, imi amintesc cum il puneam pe un coleg sa imi puna pe dvd-uri galele de wrestling ca mie imi merge netul foarte prost si nu aveam rabdare pana ce le dadea la TV. Pe atunci imi placea tare mult de John Cena.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

 

 

Ma uitam si il admiram foarte mult pe Rey Misterio, din cate îmi aduc aminte manevra lui de final era 619 , de aici vine si numele meu "Luchyannnn619"

Edited by Luchyannnn619
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Ai un luptator preferat? : John Cena


Ni-l poti dezvalui si noua ! :


Il admir de cand eram mic,este un om de un caracter aparte si mereu "Never give UP "


Qvpk704.jpg?1


Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...