Jump to content

Finanţatorul bilete.ro. Rapid este încă în Liga 2 prin bunăvoinţa portalului, care împrumută clubul ca să poată organiza meciurile. Moraru contribuie


zayn

Recommended Posts

 Rapid a jucat în ultimele etape din Liga 2 pe datorie, împrumutată de portalul bilete.ro, după ce patronul Valerii Moraru n-a mai dat bani nici măcar pentru baremul arbitrilor. Cheltuielile cu organizarea meciurilor de acasă se ridică la circa 30.000 de lei de etapă, bani pe care clubul îi scoate aproape din piatră seacă. Mare parte din sumă vine, de fiecare dată, de la bilete.ro, achitarea datoriei făcându-se, după meciuri, din încasările pe bilete şi din vânzările reuşite de Fan Shop. În acest moment, Rapid supravieţuieşte în competiţie, literalmente, mulţumită suporterilor. Inclusiv partida de astăzi, cu Dacia Brăila, care începe la ora 13.00 şi contează pentru etapa a 7-a din play-off, se va juca pe datorie.

„Aşa, fără să dea niciun ban, poate oricine să fie patron la Rapid“

„Nu e normal ca eu să mă trezesc la ora 4.00, să mă gândesc noaptea cum fac rost de bani pentru a organiza meciurile, iar domnul Moraru să vină doar la tribuna oficială şi să zâmbească, să pozeze în mare finanţator. Aşa, fără să dea niciun ban, poate oricine să fie patron la Rapid“, a confirmat fostul administrator special Radu Birlică, pentru ProSport, situaţia critică în care se zbate Rapidul.

Acesta a detaliat: „La ultimele meciuri din play-off, domnul Moraru şi firmele domniei sale n-au mai dat niciun ban. Le-am făcut adrese, le-am spus că avem nevoie să putem plăti arbitrii, firma de pază, diversele cheltuieli curente. N-am primit niciun răspuns. Aşa că ne-am împrumutat. Inclusiv la meciul de sâmbătă (n.r. – azi), cu Brăila, banii necesari i-am obţinut din împrumuturi. După partide, cu sumele obţinute din încasări, returnăm împrumuturile. Acesta este modul în care funcţionează Rapid acum“.

În august 2014, Moraru promitea contract de sponsorizare pe cinci ani, cu 300.000 de euro pe sezon

În acest timp, acţionarul majoritar Moraru, care deţine peste 90% din acţiuni, îşi păgubeşte propriul club făcându-şi reclamă pe stadion şi pe tricourile jucătorilor, la firma Azuga Waters, de şapte luni, fără să plătească un şfanţ! Conform documentului „Raport privind descrierea modului de îndeplinire a atribuţiilor şi justificarea cheltuielilor efectuate în condiţiile Art. 121 Alin. (1) şi Art. 123 din Legea privind Procedura Insolvenţei pentru debitorul Fotbal Club Rapid SRL“, elaborat de fostul Administrator Judiciar VF Insolvenţa SPRL – CII Cornea Dana Letiţia şi depus pentru termenul de la tribunal din 22 ianuarie anul acesta, începând din 1 octombrie 2015 Azuga Waters, firma de îmbuteliere a apei care le aparţine soţilor Moraru, îşi face reclamă gratis pe stadionul Rapid şi pe tricourile jucătorilor. Azuga Waters şi Rapid au încheiat un contract de publicitare în valoare de 100.000 de euro plus TVA pentru intervalul 1 august – 30 septembrie 2015, bani neachitaţi nici azi. Ulterior, după expirarea acestui contract, reclamele au continuat să fie afişate fără să mai existe vreo înţelegere. Situaţia a dăinuit până acum „Am aflat şi eu, cu surprindere, că nu mai exista contract cu Azuga. Le-am făcut o notificare, nu mi-au răspuns. Le-am propus să facem un contract punctual, pentru meciul cu Brăila, ei să ne dea banii de organizare şi să le păstrăm reclamele. N-au răspuns. În aceste condiţii, am dispus înlăturarea reclamelor cu Azuga Waters şi Perla Covasnei. Acestea nu ar trebui să mai fie vizibile la partida Rapid – Brăila de sâmbătă“, a declarat pentru ProSport fostul administrator special, Radu Birlică.

Situaţia de acum vine în contrast cu angajamentele făcute în 2014 de Valerii Moraru şi oamenii săi de la conducerea Azuga Waters. Pe 7 august 2014, într-un moment în care patronul făcea toate eforturile să scape de fostul administrator judiciar Cristina Andronescu, oamenii lui Valerii Moraru sunau la ProSport pentru a spune că aceasta refuză contractele pentru finanţarea Rapidului. Mai mult, unul dintre directorii Azuga Waters afirma că se va face un contract pe cinci ani, prin care firma respectivă va vira câte 300.000 de euro pe sezon.

 

rapid-azuga.jpg?width=815

 

Sursa:prosport

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...