Jump to content

Windows Phone este aproape mort


zayn

Recommended Posts

Iata ca a venit si ziua neagra pentru Windows Phone, cand acest sistem de operare este declarat neoficial mort. Windows Phone, asa cum spune si titlul, are un procent extrem de mic pe piata.

Desi vanzarile de smartphone-uri au crescut cu 4%, Windows Phone ramane in continuare cel mai nepopular sistem de operare. Gartner a facut niste statistici de unde reiese ca doar 2.4 milioane de telefone cu Windows Phone s-au vandut in ultimul trimestru, adica 0.7% din piata. Si ca va faceti o idee, in Q1 2015 avea o cota de piata de 2.5%.

Motivele le stiti si voi, unii dintre voi. Lipsa de aplicatii, telefoane putine cu Windows, toate in mare parte de la Microsft sau Nokia, modele mai vechi, si cam atat. Cele mai populare aplicatii sunt dezvoltate pentru iOS si Android, iar mai apoi pentru Windows, daca chiar este nevoie.

Microsoft a vandut in ultimul trimestru doar 2.3 milioane de telefoane, cu 73 de procente mai putin decat in Q1 2015, cand au vandut 8.6 milioane. Ce se va intampla cu WP in viitor nu stim. Insa daca Microsoft nu se redreseaza sau nu vin cu modele noi pe piata, sunt convins ca acest sistem de operare va muri. Si sa nu uitam ca Microsoft a vandut catre Foxconn pentru 350$ milioane divizia de feature phone.

 

lumia-640-xl-lte-1.jpg
 
Sursa:arenait.net
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...