Jump to content

[Android] Rescriere imei


Cipyta

Recommended Posts

Introducere

Salut. In acest tutorial va voi prezenta cum va puteti rescrie IMEI-ul in cazul in care l-ati pierdut din varii motive, fie din cauza Factory Reset, care la unele modele sau Custom ROM-uri sterge si IMEI-ul, fie din cauza unei erori la instalarea unui nou Custom ROM.

Acest tutorial este pentru telefoane cu procesor de la MediaTek, nu cred ca merge si pe alte modele de procesoare.

Ce ne trebuie? Pai:

- Un telefon ROOT-at
- Un PC & cablu de date
- O foaie si un pix, daca nu aveti notat IMEI-ul pe vreo eticheta de pe cutia telefonului, caz in care scoateti bateria din telefon, pe spatele acesteia se afla IMEI-ul. (desi in mod normal ar trebui sa fie pe vreo eticheta dar cine stie)
- Putina rabdare, nu este complicat deloc daca urmati pasii si aveti telefonul root-at corespunzator.
 


Download programe necesare

 MobileUncle MTK Tool din Google Play.
 MTK IMEI Write Tool.

 

 

Pasul I

Deschideti aplicatia MTK IMEI Write pe PC. Veti avea o fereastra verde cu negru. Apasati tasta y apoi Enter, dupa care vi se va cere sa introduceti IMEI-ul (Il introduceti pe cel corespunzator, apoi apasati enter). Vi se va cere sa introduceti IMEI 2 (daca aveti 2 IMEI-uri, il scrieti pe al 2-lea, daca nu, scrieti acelasi imei dar modificati ultima cifra, puneti ce cifra vreti voi, dar sa nu fie identic).
 


Pasul II

In folderul in care aveti programul MTK Write IMEI Tool s-a creat un fisier numit IMEI.bak, iar prin intermediul cablului de date copiati fisierul IMEI.bak in memoria interna / externa a telefonului direct in directorul principal, nu in vreun alt folder.

Deconectati cablul si deschideti programul pe care l-ati instalat in telefon. Vi se va cere accesul la root, apasati “Allow” sau “Grant”. Alegeti IMEI Backup & Restore si restaurati backup-ul IMEI.bak. Reporniti telefonul si gata!
 


Atentie!

Procedura se aplica pe propriul vostru risc, si nu sunt raspunzator pentru eventuale daune provocate din cauza neatentiei voastre. Nu-s vinovat in cazul in care ti-ai pierdut timpul degeaba, procedura nu s-a efectuat corect, ti-a crapat softul sau ti-a luat foc telefonul.

Bafta!

Edited by Cipyta
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...