Jump to content

[RF-SPORT]Marius Copil s-a calificat în optimile turneului ATP de la Anvers, după ce l-a învins pe al şaselea favorit.


Alecks.

Recommended Posts

Jucătorul de tenis Marius Copil, venit din calificări, s-a calificat, marţi, în optimile turneului ATP de la Anvers, disputat pe hard şi dotat cu premii de 566.525 de euro, după ce l-a învins în primul tur pe portughezul Joao Sousa, al şaselea favorit al competiţiei, scor 4-6, 6-3, 6-3.

 

Copil (26 de ani, poziţia 198 ATP) l-a învins pe Joao Sousa (27 de ani, 33 ATP) în trei seturi, într-un meci care a durat o oră şi 48 de minute. De-a lungul partidei, Copil a servit nouă aşi, a comis trei duble greşeli, iar procentajul primului său serviciu a fost de 52 la sută. Jucătorul român a avut patru şanse de break, pe care le-a şi concretizat şi a salvat cinci dintre cele şapte şanse de break ale adversarului.
 
Pentru calificarea în optimile de finală, Marius Copil şi-a asigurat un cec în valoare de 9.650 de euro şi 20 de puncte în ierarhia mondială şi va juca în următoarea fază a competiţiei cu învingătorul meciului dintre belgianul Steve Darcis (32 de ani, 120 ATP), beneficiar al unui wild-card, şi francezul Benoit Paire (27 de ani, 42 ATP).
 
Marius Copil, care a împlinit luni 26 de ani, a jucat şi în calificările turneului de la Anvers. În primul tur al fazei preliminare, sportivul din Arad l-a învins pe Vaclav Safranek (Cehia, 277 ATP), scor 6-3, 6-0, iar în cel de-al doilea a trecut de francezul Pierre-Hugues Herbert, primul favorit din calificări, scor 6-3, 4-6, 6-3.
 
marius-copil-afp.jpg?width=605            sursa: mediafax
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...