Jump to content

[RANGFORT]Gigantul Lenovo sancționat cu 3.5 milioane dolari pentru adware-ul preinstalat pe PC-urile cu Windows


Kenny.mma

Recommended Posts

Dacă vă aduceți aminte, acum doi ani de zile, s-a iscat un foarte mare scandal legat de aplicațiile preinstalate pe laptop-urile Lenovo. Mai precis, o bună parte dintre dispozitivele comercializate în această perioadă veneau la pachet cu adware-ul Superfish, care urmărea activitatea utilizatorului și îi servea reclame în funcție de interese. Mai grav, în acordul EULA, prezentat la configurarea dispozitivelor, nu era menționată prezența programului și, după cum au arătat cercetările efectuate de diverși specialiști de securitate informatică, Superfish prezenta și foarte multe vulnerabilități, putând pune în pericol datele utilizatorilor. La scurt timp, Lenovo a adresat problema printr-un patch menit să dezinstaleze pachetul software, însă, pe lângă reputația pătată, compania s-a ales și cu nenumărate procese.

Ieri, cei de la FCT (Feederal Trade Comission), o autoritate din Statele Unite, au finalizat ancheta și au decis să sancționeze compania chineză cu o amendă în cuantum de 3.5 milioane de dolari. O sancțiune infimă dacă avem în vedere cifra de afaceri a gigantului. Reprezentanții Lenovo susțin că, de la acest incident, toate laptop-urile comercializate sunt adware-free și că nu prezintă niciun risc de securitate, excluzând, desigur, eventualele vulnerabilități ale sistemului de operare Windows.

Totuși, nu excludem posibilitatea ca, în viitorul apropiat, ceilalți producători de PC-uri să apeleze la astfel de metode intrusive, spre a-și rotunji veniturile. Tocmai de aceea, vă recomand să achiziționați întotdeauna PC-uri fără sistem de operare preinstalat și să procurați separat o licență OEM.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...