Jump to content

[RF-Sport] 94% dintre lucrătorii din Qatar sunt migranți: BBVA.


soMMMex

Recommended Posts

image_large?bc=2022-11-24T15:22:25-06:00

BBVA estimează că migranții care au construit stadioane și clădiri pentru Cupa Mondială din 2022 din Qatar provin din peste 30 de țări. 

Mexico City. Dintr-un total de două milioane 23 de mii 917 de persoane care au de lucru în Qatar, 94,3 la sută sau un milion 908 mii 52 sunt migranți, a relevat un studiu realizat de BBVA Mexic.

Potrivit instituției financiare, în 2021, bărbații migranți au lucrat în principal în construcții și dacă se ia în considerare faptul că activitatea economică a construcțiilor aglomerează majoritatea persoanelor implicate în lucrările de infrastructură din Qatar, se estimează că în 2021 un total de 662.944 de migranți de sex masculin au lucrat în sectorul construcțiilor din această țară.

"Ei și-au oferit munca pentru a realiza proiectele de construcție, cum ar fi stadioane de fotbal, planificate pentru celebrarea Campionatului Mondial de Fotbal", a spus BBVA.

Banca a menționat că se estimează că muncitorii care au participat la construcția lucrărilor la Cupa Mondială provin din peste 30 de țări; Cu toate acestea, șapte țări sunt originea a aproximativ 90 la sută dintre migranții de sex masculin.

Mai exact, principalele țări de origine ale populației migrante masculine din Qatar pentru 2020 au fost: India (32,8 la sută), Bangladesh (13,1 la sută), Nepal (11,1 la sută), Pakistan (11 la sută), Egipt (7,9 la sută), Filipine (7,2 la sută) și Sri Lanka (6 la sută).

"Investiția semnificativă în infrastructură, într-o perioadă de numai 10 ani, pentru pregătirea evenimentului, a generat interes pentru capacitatea economică a țării de a realiza proiecte de o asemenea anvergură. Piața muncii din țară a fost un alt pilon, iar rolul populației active migrante a fost remarcabil în a permite sărbători și a asista la unul dintre cele mai importante evenimente sportive la nivel global", a spus instituția financiară.

Trebuie amintit faptul că guvernul Qatarului a menționat că proiectul de investiții pentru Cupa Mondială este de aproximativ șase miliarde de dolari, dar există estimări care indică faptul că investițiile în infrastructură (care au inclus construcția transportului public și dezvoltarea de centre urbane, cum ar fi orașul Lusail) au generat o investiție care a depășit 200 de miliarde de dolari.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...