Jump to content

[RF-Sport] Cristiano Ronaldo face istorie în triumful de lungă durată al Portugaliei.


soMMMex

Recommended Posts

image_preview?bc=2022-11-24T13:07:49-06:

Portugalia a obținut o victorie de lungă durată împotriva Ghanei cu 3-2, după ce Cristiano Ronaldo a învins rezistența africană prin transformarea unui penalty în minutul 65, ceea ce l-a făcut primul jucător din istorie care a marcat în cinci Cupe Mondiale.

Portugalia a obținut o victorie de lungă durată împotriva Ghanei cu 3-2, joi, în meciul din Grupa H a Cupei Mondiale, după ce Cristiano Ronaldo a învins rezistența africană prin transformarea unui penalty în minutul 65, ceea ce l-a făcut primul jucător din istorie care a marcat în cinci Cupe Mondiale.

Portughezul a marcat al optulea său gol în 18 meciuri, după ce a marcat unul în Germania-2006, altul în Africa de Sud-2010 și altul în Brazilia-2014, cu patru în Rusia-2018, inclusiv un hat-trick împotriva Spaniei.

Când partida a fost blocată pentru Portugalia, cu o remiză fără goluri, Cristiano Ronaldo a primit o centrare în careu din stânga și lupta cu fundașul Mohammed Salisu a căzut la pământ, cu un penalty acordat de arbitrul american Ismail Elfath.

Ghana a reușit însă să egaleze într-una dintre puținele abordări din minutul 73, prin Andre Ayew, primind o centrare de pe stânga.

Dar Portugalia, care s-a chinuit să găsească golul, și-a revenit și a mai marcat două goluri, prin Joao Felix (78) și Rafael Leao (80), în două semifinale de contraatac, tocmai când Ghana a fost încurajată.

Cu meciul stabilit, Ghana a marcat un gol mai mult, prin Osman Bukari (89).

Meciul a fost ghicit ca un duel între Cristiano Ronaldo, celebrul atacant portughez, cu cinci Cupe Mondiale în spate, la 37 de ani, și Iñaki Williams, 28 de ani, semnat recent de Ghana, născut la Bilbao și care a venit să joace un amical împotriva Bosniei cu echipa spaniolă.

fase-de-grupos-qatar.jpeg-7666.html

Faza grupelor cupei mondiale din Qatar 2022 are loc în perioada 20 noiembrie - 2 decembrie. Grupa H include Portugalia, Ghana, Uruguay și Coreea de Sud. Prin intermediul Graphic News.

Ronaldo și-a îndeplinit obiectivul.

Iar pulsul a fost clar câștigat de Cristiano Ronaldo, care a irosit o mână în mână în 83, deși a fost decretată ofsaid, înainte de a fi înlocuit în 88.
Cristiano, în ceea ce va fi, probabil, ultima sa Cupă Mondială, a fost în căutarea de a deveni primul jucător din istorie pentru a marca în cinci Cupe Mondiale. Și a reușit.
Obiectivele lui Iñaki Williams, al cărui frate mai mic Nico joacă în echipa națională a Spaniei și este, de asemenea, la această Cupă Mondială, au fost mai modeste.
După ce nu s-a înghesuit în Roșu, poate că a vrut să arate, cu patria părinților săi, că are suficientă calitate pentru a fi făcut-o.
Dar Portugalia, cu o distribuție de jucători care joacă pentru cele mai bune cluburi din Europa, și-a impus ierarhia de la început.

Cu controlul clar al meciului în mâinile Portugaliei, Cristiano Ronaldo a jucat în cele mai bune două șanse în primul sfert de oră.
În primul rând, cu viteză, filtrând prin fundași, pentru a primi o pasă în avans, dar nu l-a putut depăși pe portarul african, care se afla deasupra lui, determinând șutul portughezului să ricoșeze de pe corp.
Și apoi, îndreptându-se într-o poziție bună un centru al lui Raphael Guerreiro din stânga, într-un șut care a ieșit afară.

Portugalia lider de grup.

Portugalia a dominat cu un mijlocaș tehnic și cu trei oameni în față, Cristiano Ronaldo fiind foarte susținut de Joao Felix și Otavio, dar doar fostul jucător de la Real Madrid a pus în pericol.

Iñaki Williams, pe de altă parte, a așteptat în zadar ca o minge să ajungă la el, cu puțin succes. Aproape că nu a atins mingea.

Ghana, cu apărarea sa ordonată de cinci oameni, a supraviețuit atacului portughez cât de bine a putut.

Cristiano Ronaldo a venit să înscrie un gol finalizat o jumătate de oră, dar arbitrul l-a anulat având în vedere că l-a împins anterior pe Alexander Djuku cu brațul.

Peisajul nu s-a schimbat în repriza a doua, iar hărțuirea portugheză a fost menținută, cu un contraatac african rar.

Într-una dintre ele, Mohammed Kudus a făcut o cursă excelentă, în minutul 55, în care aproape că a călătorit pe tot terenul pentru a lansa un șut care a pășunat unul dintre stâlpi.

Tribunele au fost pline de mulțimi devotate cristiano Ronaldo și după ora meciului a început să cânte numele idolului portughez, probabil dornic să-l vadă marcând.

Ronaldo a auzit aceste urale și la scurt timp și-a îndeplinit dorințele, deschizând o victorie care pune Portugalia pe primul loc în Grupa H, cu trei puncte, în timp ce Uruguay și Coreea de Sud, care au remizat fără gol joi, au unul.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...