Jump to content

[RF-Sport] Embolo decide pentru Suiza împotriva Camerunului, țara sa de naștere.


soMMMex

Recommended Posts

image_preview?bc=2022-11-24T12:20:57-06:

Suiza i-a îmblânzit pe "Leii indoielnici" din Camerun cu o victorie cu 1-0 în primul lor meci de la Cupa Mondială Qatar-2022, cu un gol solitar al lui Breel Embolo, născut tocmai în această țară africană, pe 24 noiembrie 2022.

Suiza i-a îmblânzit pe leii indoielnici din Camerun cu o victorie cu 1-0 în primul lor meci de la Cupa Mondială Qatar-2022, joia aceasta, la Doha, cu un gol solitar al lui Breel Embolo, născut tocmai în această țară africană.

Embolo a primit singurul gol al partidei la începutul reprizei secunde, în minutul 48, iar Elveția a preluat provizoriu controlul grupei G, care este completată de Brazilia și Serbia.

După meritoriul său Campionat European de anul trecut, în care a eliminat-o pe campioana mondială Franța în turul al doilea și a căzut la loviturile de departajare împotriva Spaniei, Elveția reușește să pornească pe piciorul drept în căutarea unei noi calificări în fazele eliminatorii, așa cum a obținut în patru din ultimele cinci Cupe Mondiale.

"Am avut un debut cam greu, dar nu am senzația că am fost nervoși. Am jucat un joc foarte matur. Suntem o echipă care se cunoaște bine, care joacă împreună de mult timp", a declarat antrenorul Elveției, Murat Yakin, la conferința de presă de după meci.

În cazul Camerunului, înfrângerea complică foarte mult imaginea din grupă, iar echipa, a cărei federație este prezidată de Samuel Eto'o, nu va avea ușor să avanseze din rundă, lucru pe care l-a realizat doar o singură dată înainte, în participarea sa istorică în Italia-1990, când a devenit prima echipă africană care a ajuns în sferturile de finală.

La acea ediție a participat legendarul Roger Milla, care în perioada premergătoare meciului de joi a fost onorat de FIFA, care i-a acordat o diplomă în semn de recunoaștere a statutului său de cel mai în vârstă marcator într-o finală de Cupă Mondială, marcând singurul gol al Camerunului în înfrângerea cu 6-1 în fața Rusiei în Statele Unite-1994,  când avea 42 de ani și 31 de zile.

fase-de-grupos-qatar-329.html

Faza grupelor cupei mondiale din Qatar 2022 are loc în perioada 20 noiembrie - 2 decembrie. Grupa G include Brazilia, Serbia, Elveția și Camerun. Prin intermediul Graphic News.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...