Jump to content

[RF-Sport] Echilibrul zilei / Întoarcerea "șoarecilor verzi".


soMMMex

Recommended Posts

image_large?bc=2022-11-28T09:54:19-06:00

În meciul de sâmbătă, un Hector Herrera obosit a slăbit marcajul asupra lui Lionel Messi, care a profitat să înscrie și să deschidă ușa victoriei albiceleștilor.

Șoarecii verzi infami au reapărut curtoazie a proprietarilor de cluburi și a șefului Federației Mexicane de Fotbal, Yon de Luisa, care a luptat din greu în acest scop, a eliminat promovarea-retrogradare, a încetinit reducerea străinilor și, odată cu ea, impulsul față de tineret, printre alte măsuri care astăzi îl fac pe Tri să se prostească în Qatar cu o echipă îmbătrânită,  dezorientat și manipulat pe un capriciu de Gerardo Martino.

Fără un gol, fără strategie, echipa națională evocă reprezentantul Argentinei 1978, cea mai slabă performanță a Mexicului în Cupele Mondiale (chinuită împotriva Tunisiei, Germaniei de Vest și Poloniei). Astăzi nici el nu a câștigat, nici măcar nu a marcat și este la zid, forțat să bată mai mult de două goluri miercuri în fața incombustibilului Arabie Saudită a lui Hervé Renard, o echipă plină de iubire de sine, că dacă ceva știe să facă este să se apere.

Nu este vina lui Tata, ci a celui care îl face compadre. Martino a venit doar pentru a obține o bursă, pentru a se distra cu excursii VIP în Statele Unite, pentru a îndeplini contracte cu compania Soccer United Marketing, proprietarul calendarului Tri și pentru a arunca o privire forțată, din colțul ochiului, la plictisitorul Liga Mx, unde puținele echipe relevante sunt afectate de străini în liniile de atac. Fostul jucător de la Newell's Old Boys nu avea de gând să facă magie.

Nici nu a făcut ceva memorabil ca antrenor al Barcelonei sau Argentinei și că a fost mult talent; Cu toate acestea, aici i s-a prezentat o mare fanfară, deși a subliniat curând că Mexicul este cu un pas în jos, ca și cum acesta ar fi un obstacol insurmontabil, ca și cum sportul nu ar fi plin de povești în care copiii surprind cu fapte formidabile. Dar dacă nu a lucrat niciodată serios, cum să întrebe pere din ulm?

În afară de considerațiile tehnice, fizice, strategice și chiar mentale care au înconjurat cele două meciuri împotriva Poloniei și Albiceleste, El Tri a făcut erori specifice de scor sâmbătă, cum ar fi cele ale lui Hector Herrera și Erick Gutierrez și, pentru cei care vor să-l accepte, greșeli discrete ale lui Memo Ochoa în goluri, dar în cele din urmă logica a prevalat. Care sunt cauzele usturimei sunt formele; în Germania 2006 a pierdut lupta, jucând bine, în 2010 a fost o altă atitudine.

Nimeni să nu fie surprins de imaginea în care, după înfrângerea dureroasă de sâmbătă, Tata pare fericit și zâmbitor îmbrățișându-l pe Lionel Scaloni, fără a-și ascunde adevăratele afecțiuni ... De neiertat că a privat tricolorul de capacitatea lui Javier Chicharito Hernández, Carlos Vela și chiar a tinerilor la care a refuzat să se înroleze, cel puțin, să le dea o scufundare în mediul Cupei Mondiale. Dacă oricum aveam de gând să fac hârtia, ce mai conta.

Contrastul: reușitul Renard și-a zguduit jucătorii cu un discurs puternic și emoționant la pauza meciului său de deschidere din Qatar – după cum se poate vedea în videoclipul care circulă pe rețelele de socializare – și i-a împins să iasă la victoria cu Argentina, provocându-i un eșec incredibil. Hărțuirea lui a fost o înțepătură directă spre mândrie, i-a întrebat dacă au venit acolo doar pentru a-și face un selfie cu Messi și le-a reamintit că în tribune există un public căruia îi datorează respect.

Cupa Mondială din Qatar este afectată de rezultate imprevizibile, cu eșecuri la început care au testat măreția unor puteri precum Germania și Argentina însăși, în timp ce altele au fost nevoite să depășească numeroase accidentări, cum ar fi Franța, campioana en-titre care și-a pecetluit biletul la următoarea rundă în mâinile unui Kylian Mbappé în întregime... Doha a irosit infrastructura pentru partidul său, dar a uitat să investească într-o echipă competitivă.

Europa și Conmebol (cu un Ecuador frumos) sunt în dispută. Asia și Africa rămân în urmă, Concacaf este trist, ca întotdeauna. Canada a fost deja eliminată. Costa Rica a respirat, dar furia teutonilor îl așteaptă. Mexicul poate reacționa și merge mai departe cu o combinație miraculoasă de rezultate, care ar fi un premiu nemeritat... Pentru a aștepta un alt ciclu, pentru că în 2026 da sau da va fi un al cincilea joc, tabela este stabilită cu 48 de echipe.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...