Jump to content

[RF-Sport] Cele zece curiozități pe care ni le oferă în acest moment Cupa Mondială din Qatar 2022.


soMMMex

Recommended Posts

Prima Cupă Mondială într-o țară arabă.

16702912159242.jpg

Cupa Mondială din Qatar 2022 a lăsat mai multe lucruri pentru istorie. Detalii de culoare care vor rămâne pentru totdeauna în memoria fanilor "celui mai frumos sport din lume" și care, fără îndoială, dau acea notă suplimentară petrecerii de fotbal.

De aceea, apropiindu-ne de finalul Cupei Mondiale, la MARCA Claro am decis să povestim curiozitățile pe care ni le-a lăsat acest turneu, de la cele realizate în dreptunghiul verde, la cele făcute de fanii fiecăruia dintre participanți.

Metrou în acest fel.
Voluntarii care îi îndrumă pe fani să-și găsească drumul spre metrou au conceput o modalitate de a combate monotonia cu melodii care evidențiază expresia "metrou în acest fel".

Jucători cinci cupe.
După Antonio Carbajal, Lothar Matthaus și Rafael Márquez; Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Andres Guardado și Guillermo Ochoa s-au alăturat clubului select de jucători care au jucat de cinci ori la Cupa Mondială.

Cristiano, marcator în cinci Cupe Mondiale.

16702902273116.jpg

Cu golul marcat împotriva Ghanei în debutul Portugaliei în Qatar 2022, Cristiano Ronaldo a devenit primul jucător din ramura masculină care a marcat în cinci Cupe Mondiale diferite după ce a marcat în Germania 2006, Africa de Sud 2010, Brazilia 2014, Rusia 2018 și actualul târg arab.

Messi, asistent în cinci Cupe Mondiale.

Cu pasa de gol a lui Enzo Fernández la al doilea gol al Argentinei în meciul cu Mexicul, Lionel Messi a devenit primul jucător masculin care a acordat cel puțin o pasă pentru gol în cinci ediții diferite ale Cupei Mondiale, în timp ce Messi a dat penultima atingere mingii înainte de a intra în Germania 2006,  Africa de Sud 2010, Brazilia 2014 și Rusia 2018. Leo are șase pase decisive, așa că este la doi în spatele lui Diego Maradona, cel mai bun assist din istoria Argentinei la Cupele Mondiale.

Stadionul unde a debutat Mexicul va fi dezarmat.

16702899712437.jpg

Stadionul 974, numit după codul telefonic al Qatarului și numărul de containere de transport cu care a fost folosit, va fi demontat după Cupa Mondială. Acesta este un semn de sustenabilitate în domeniul imobiliar sportiv pentru viitor și un alt exemplu că Qatarul este în fruntea lumii în multe feluri.

Primul gol din lovitură liberă al Mexicului din istorie.

Incredibil, Mexicul a marcat primul său gol din istoria Cupei Mondiale la Qatar 2022. Deși oameni precum Hugo Sánchez, Manuel Negrete, Alberto García Aspe, Benjamín Galindo, Nacho Ambriz, Pável Pardo, Rafael Márquez, Andrés Guardado, printre alții, au trecut pe lângă Els Chávez, Luis Chávez a trebuit să vină să marcheze primul gol al lui El Tri în acest fel.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...