Jump to content

[RF-Sport] CIO analizează revenirea sportivilor ruși și bieloruși la competiții.


soMMMex

Recommended Posts

image_large?bc=2022-12-09T10:56:19-06:00

Homas Bach, președintele CIO, în timpul unei întâlniri care a avut loc la Lausanne pe 5 decembrie. 

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) are în plan o reîncorporare progresivă a sportivilor ruși și bieloruși la competițiile sportive internaționale, care ar putea începe cu cele care au loc în Asia, a anunțat vineri organismul, fără a stabili termene limită.

În acest moment, acestea nu sunt altceva decât idei discutate la cel de-al 11-lea Summit Olimpic, care a reunit vineri dimineață la Lausanne organizația olimpică și reprezentanți ai federațiilor internaționale, sportivilor și comitetelor olimpice naționale și continentale.

Dar, în timp ce miercuri CIO a declarat că dorește să "exploreze modalități" de recuperare a rușilor și belarușilor, sancționați de la invazia rusă în Ucraina, Comitetul Olimpic Asiatic (OCA) a mers un pas mai departe, oferind vineri o modalitate de a "facilita participarea lor" la competițiile organizate în Asia "sub autoritatea sa".  conform declarației finale a Summit-ului Olimpic.

De la sfârșitul lunii februarie, organismul olimpic repetă că interzicerea sportivilor nu este o "sancțiune" pentru că nu au nicio responsabilitate directă în invazie, ci o "măsură de protecție" a competițiilor și a propriei siguranțe, luată "cu regret" și contrară valorilor lor de universalitate a sportului.

Cu toate acestea, potrivit OCA, "pe continentul asiatic", unde conflictul din Ucraina mobilizează mult mai puține guverne și opinie publică decât în Europa, "motivele acestor măsuri de protecție nu mai există".

CIO nu a decis nimic până în prezent, decât să prezinte această inițiativă consultărilor suplimentare cu membrii săi și reprezentanții sportivilor, federațiilor internaționale și comitetelor olimpice naționale.

Dar, chiar și la summitul propriu-zis de vineri, reprezentanții federațiilor internaționale au "aplaudat" propunerea OCA și au considerat că "nu ar mai trebui să existe o singură soluție" în ceea ce privește participarea sportivilor ruși și bieloruși: dacă CIO ar urma această linie de acțiune, ar fi de datoria "fiecărei federații internaționale să evalueze cu atenție dacă,  Pentru sportul lor, există încă motive pentru aceste măsuri de protecție"."

Cu un an și jumătate înainte de Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, lumea olimpică știe că timpul se scurge deja împotriva rușilor și belarușilor. Procesul de clasificare urmează calendare și proceduri diferite în fiecare disciplină.

Pe de altă parte, participanții la Summitul Olimpic au reafirmat "sancțiunile" luate împotriva autorităților ruse și belaruse pentru încălcarea Armistițiului Olimpic: nicio competiție internațională pe teritoriul lor, niciun imn sau drapel al reprezentanților lor până la o notificare ulterioară.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...