Jump to content

[RF-Sport] Messi și Julian Alvarez conduc Argentina în finala Cupei Mondiale.


soMMMex

Recommended Posts

image_large?bc=2022-12-13T17:20:05-06:00

Lionel Messi sărbătorește alături de Julian Alvarez unul dintre golurile cu care Argentina a învins Croația cu 3-0 pentru a se stabili în finala Cupei Mondiale.

Argentina și Lionel Messi și-au prelungit visul de a fi campioni mondiali până în finala Qatar-2022, după ce au învins Croația lui Luka Modric cu 3-0, marți, în semifinale, pe stadionul Lusail.

La opt ani după ce a căzut în finala Braziliei din 2014 în fața Germaniei, Albiceleste își va propune duminică să obțină cea de-a treia coroană mondială, după cele din 1978 și 1986. Adversara lor va fi cunoscută miercuri, după semifinala dintre campioana en-titre Franța și revelația Marocului.

"Argentina revine într-o finală de Cupă Mondială și trebuie să te bucuri de ea", a spus Messi.

"Este o realizare extraordinară ceea ce am făcut. Este o bucurie imensă pentru întreaga țară. Așa cum am făcut-o pe tot parcursul Cupei Mondiale, vom da tot ce am și vom încerca să dăm totul pentru a lua (Cupa Mondială), dar să ne bucurăm de acest lucru, ceea ce este minunat", a adăugat idolul alb-albastru.

Lionel Messi a deschis scorul în minutul 34 cu un penalty acordat lui Julian Alvarez, care a marcat apoi al doilea în minutul 39.

Dubla lui Alvarez
În repriza secundă, Álvarez a repetat (69), cu o pasă de la Messi servită pe un platou de argint, pentru finala de 3-0.

"Este o bucurie pentru toată lumea. Suntem foarte mulțumiți de ceea ce realizăm și mergem pentru mai mult", a declarat Julian Alvarez.

Așteptând să încerce să-l imite duminică pe Diego Maradona prin ridicarea celui mai râvnit trofeu din fotbalul mondial, Messi a continuat să adauge record după recordul de marți.

El a jucat al 25-lea meci, egalând recordul absolut al Cupelor Mondiale, care până acum a fost ținut singur de germanul Lothar Matthäus, pe care îl va lăsa în mod previzibil în urmă cu marea finală.

Messi acumulează acum acum 11 goluri și în Cupele Mondiale și este argentinianul care a marcat cel mai mult în istoria turneului, depășind cele 10 ale lui Gabriel Batistuta.

Qatar-2022 este deja Cupa Mondială unde a marcat cel mai mult dintre cele cinci pe care le-a jucat, cu cinci goluri până acum, ceea ce îi permite să egaleze în fruntea clasamentului cu francezul Kylian Mbappé.

La Araña Álvarez, la prima sa Cupă Mondială, se acumulează pentru partea a patra.

Croația a evitat în sferturile de finală că semifinala de marți a fost un "Superclásico" sud-american, surprinzând Brazilia la loviturile de departajare, dar nu a putut repeta împotriva celuilalt gigant de la Conmebol și să imite ceea ce s-a realizat în 2018, când a fost pe locul doi într-un turneu în care a dominat Argentina cu 3-0 în faza grupelor.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...