Jump to content

[RF-Sport] Justiția spaniolă îl achită pe Neymar de fraudă în transferul la Barça.


soMMMex

Recommended Posts

image_large?bc=2022-12-13T12:39:19-06:00

Atacantul lui Paris Saint-Germain, Neymar, a ieșit pe terenul Barcelonei. 

Un tribunal spaniol l-a achitat pe starul brazilian Neymar și pe restul inculpaților pentru presupuse nereguli comise în semnarea sa cu FC Barcelona în 2013, în conformitate cu criteriile Procuraturii, care și-a retras acuzațiile la sfârșitul procesului care a avut loc în octombrie.

"Curtea îi achită pe Neymar și pe restul inculpaților pentru corupție între persoane fizice și fraudă", a declarat Tribunalul din Barcelona într-un comunicat privind hotărârea publicată marți, care îi descurajează pe toți cei indicați de compania braziliană DIS.

Sentința procesului, care și-a deschis faza orală cu o lună înainte de începerea Cupei Mondiale, este o veste bună pentru atacant la doar câteva zile după eliminarea Canarinha împotriva Croației în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar.

Orizontul judiciar; Cu toate acestea, părea deja mult mai clar pentru Ney, deoarece Procuratura - care a cerut inițial doi ani de închisoare și o amendă de 10 milioane de euro (10,5 milioane de dolari) - a oferit surpriza în penultima ședință, renunțând la toate acuzațiile împotriva inculpatului.

Pe lângă jucătorul de la Paris Saint-Germain și părinții săi, au fost achitați și doi foști președinți de Barça – Sandro Rosell și Josep María Bartomeu – și un fost antrenor al lui Santos, Odilio Rodrigues Filho, precum și FC Barcelona, clubul brazilian și compania care gestionează cariera atacantului în acest amplu proces inițiat în urmă cu șapte ani de DIS.

Această companie braziliană, proprietară a 40 la sută din drepturile federative ale lui Neymar când era încă o promisiune tânără a lui Santos, a făcut apel la justiția spaniolă în 2015, acuzându-l pe Barça, jucătorul și familia sa – și mai târziu și clubul din São Paulo – că l-au înșelat pentru a ascunde suma reală a transferului de milioane de dolari.

DIS, care a primit 6,8 milioane de euro în cadrul operațiunii, le-a reproșat, de asemenea, că nu au fost informați despre un presupus contract de exclusivitate semnat în 2011 cu Barça și care ar fi falsificat libera concurență pentru a pune mâna pe promițătorul atacator.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...