Jump to content

[RF-Sport] Echipa franceză, amenințată de un virus cu câteva ore înainte de finală.


soMMMex

Recommended Posts

image_large?bc=2022-12-17T11:51:06-06:00

Niciun antrenor nu a câștigat Cupa Mondială de două ori în perioada de după cel de-al Doilea Război Mondial. După ce a ajuns în Rusia 2018, francezul Didier Deschamps este acum la o victorie distanță de intrarea în palmares în finala de duminică împotriva Argentinei. "Desigur, sunt mândru și acum avem ocazia să ne apărăm titlul", a spus el. "Dar eu nu sunt cel mai important lucru."

Deschamps este al patrulea antrenor care conduce o țară în finala consecutivă a Cupei Mondiale, după Vittorio Pozzo (Italia), Carlos Bilardo (Argentina) și Franz Beckenbauer (Germania de Vest). Ultimii doi au pierdut câte o definiție. "Vom face tot ce ne stă în putință pentru a ne asigura că suntem mai fericiți duminică seară", a adăugat francezul, lăsându-i pe Kylian Mbappe, Antoine Griezmann și Olivier Giroud să tragă interesul oamenilor.

După ce a fost căpitanul așa-numitei generații de aur les Bleus, care a câștigat ediția din 1998 și Campionatul European din 2000, jucătorul de 54 de ani a modelat o altă generație genială. Împotriva Argentinei, însă, el se confruntă cu o problemă: prezența unui virus care, potrivit presei franceze, a afectat cel puțin cinci elemente din lotul său, inclusiv Raphael Varane și Ibrahima Konaté.

Cei doi fundași centrali s-au alăturat listei absențelor în penultimul antrenament dinaintea finalei de ieri, după ce Dayot Upamecano, Adrien Rabiot și Kingsley Coman au fost izolați joi. În ciuda alertelor aprinse, mijlocașul Ousmane Dembélé a exclus orice îngrijorare în interiorul vestiarului.

"Nu ne este frică de virus. Dayot și Adrien au simțit o durere de cap, unii stomacați supărați. Le-am făcut un ceai cu ghimbir și miere și s-au simțit mai bine", a spus Dembélé, râzând.

Franța i-a recuperat ieri pe Upamecano și Rabiot, dar tot nu a putut conta pe Coman, Theo Hernández și Aurelien Tchouaméni, care au fost și ei dispăruți.

Atacantul Randal Kupolo Mani a declarat că serviciile medicale ale echipei au stabilit spații sanitare și că cei selectați sunt foarte atenți. "Cei care s-au îmbolnăvit au rămas în camerele lor", a explicat el; "Medicii le-au dat un tratament excelent."

În ceea ce privește Argentina, care pregătește ultima funcție a lui Lionel Messi în Cupele Mondiale, Dembélé a recunoscut că "merită să câștige una", dar "și Franța" pentru tot drumul parcurs.

"În 2018, care a fost primul nostru titlu în 20 de ani, au fost mai mulți oameni nebuni în echipă. Acum avem o atmosferă foarte bună, mult calm și experiență", a continuat jucătorul Barcelonei.

Autoritățile franceze vor desfășura un dispozitiv puternic de poliție de aproximativ 14.000 de militari, pentru a asigura siguranța fanilor din țară. Ministrul de Interne Gerald Darmanin a declarat că zeci de mii de oameni ar putea ieși în stradă, în contextul în care presa locală a anunțat că celebrul bulevard Champs-Elysees din Paris va fi închis traficului.

Echipa câștigătoare a finalei din Qatar va câștiga al treilea titlu din istoria sa, apropiindu-se de palmarele Braziliei (cinci) și Italiei și Germaniei (câte patru).

Potrivit informațiilor de la FIFA, aproximativ 6.000 de fani ai Les Bleus vor fi prezenți pe stadionul Lusail, deși vor fi o minoritate în fața marelui val de argentinieni care îi vor susține pe albicelești în tribune, deoarece zborurile speciale au fost închiriate.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...