Jump to content

[RF-Sport] Argentina este inundată de furori în fața victoriei de la Cupa Mondială.


soMMMex

Recommended Posts

image_large?bc=2022-12-18T14:28:45-06:00

După ce au suferit de nedescris până în ultimul moment, argentinienii au dat frâu liber unei bucurii debordante, duminică, cu triumful echipei naționale împotriva Franței la penalty-uri în finala Cupei Mondiale din Qatar.

În cele din urmă, Argentina a câștigat al treilea titlu din istoria sa la Cupa Mondială, după ce a câștigat cu 4-2 la loviturile de departajare. Încoronarea anterioară datează din 1986, în Mexic.

Milioane de argentinieni au plâns, au țipat și s-au topit în îmbrățișări nesfârșite în casele lor, în baruri și în piețe din zeci de orașe unde s-au adunat pentru a urmări ultimul atac de cord pe marile ecrane, simțind că au atins cerul cu mâinile în unele momente sau că toate iluziile s-au prăbușit în altele.

Argentina a irosit un avans de 2-0 în timpul regulamentar. Și-a recăpătat conducerea în prelungiri, dar al treilea gol al starului francez Kylian Mbappé din meci a forțat să definească din cele 11 etape.

Gonzalo Montiel a transformat penalty-ul decisiv la loviturile de departajare, după o remiză de 3-3, după 120 de minute din ceea ce a fost poate cea mai electrizantă finală din istorie.

"Sunt foarte fericit, chiar am meritat, această echipă a suferit foarte mult, dar s-a recuperat", a declarat Josefina Villalba, în vârstă de 55 de ani, pentru The Associated Press. Femeia, îmbrăcată în culorile albastru și alb ale Argentinei, a fost unul dintre fanii care s-au apropiat de o piață capitală pentru a vedea finala.

După ce a așteptat 36 de ani lungi, Albiceleste s-a ridicat din nou cu sceptrul Cupei Mondiale ștergând la un accident vascular cerebral problemele economice din ultima vreme. Primul titlu a fost obținut în 1978, dar a pierdut finalele din 1930, 1990 și 2014 – acesta din urmă avându-l deja ca vedetă pe Lionel Messi.

"Satisfacția este foarte mare", a spus Fabio Villani, în vârstă de 45 de ani, care purta tricoul echipei naționale. "În prima repriză Argentina a fost superioară, au manipulat mingea, dar știm ce este Franța și jucătorii pe care îi au și a ajuns să fie un joc foarte uniform"."

Au existat mai mulți adepți ai echipei naționale care a fost convins că starul fotbalului Diego Maradona, care a murit în urmă cu doi ani, a fost arhitectul triumfului argentinian.

"El Diego se uită la totul din cer; Nu aveam de gând să vreau ca Argentina să piardă. Prima Cupă Mondială fără el și am câștigat-o! Diego este mereu prezent, eternul Diego", a declarat Javier Lopez, în vârstă de 18 ani, care purta un tricou argentinian numit după legenda fotbalului care a ridicat Cupa Mondială de pe Estadio Azteca.

Facundo Alonso, în vârstă de 26 de ani, a declarat că echipa condusă de Lionel Scaloni "transmite ceva foarte diferit echipelor de dinainte, care nu au simțit tricoul, în timp ce acești jucători lasă totul în fiecare meci, au pus totul".

Sub un soare orbitor, Lopez și Alonso s-au alăturat în curând zecilor de mii de oameni care sărbătoreau în piața din Buenos Aires, unde se află monumentul Obeliscului.

Mulți dintre ei au călătorit cu metroul în acel loc central în mașini aglomerate, unde au scandat piesa "Muchachos", care a devenit celebră în rândul fanilor argentinieni din Qatar la această Cupă Mondială și face aluzie la dorința de a câștiga trofeul mondial.

"Băieți, acum ne entuziasmăm din nou, vreau să câștig al treilea, vreau să fiu campion mondial", au cântat cu voce tare pasagerii în timp ce săreau.

În piața în care se află Obeliscul, piesa s-a auzit din nou, la fel ca și numele lui Messi, căpitanul naționalei Argentinei, care a marcat un gol în timp regulamentar, unul în prelungiri și un penalty la loviturile de departajare.

Familii formate din părinți care și-au cărat copiii pe umeri și au purtat steagul argentinian sărbătorit până la epuizare. Bătrânii, unii transportați în scaune cu rotile, s-au alăturat și ei celebrării în care participanții au cântat la tobe și tobe.

Străzile din alte orașe argentiniene au fost pline de oameni. Mulți au înființat cercuri pentru a sărbători, alții au călătorit în mașini împodobite cu steagul argentinian în timp ce își claxonează coarnele pentru a sărbători triumful. De la balcoanele caselor atârnau și steaguri ale țării.

Așteptările pentru meciul de duminică au fost chiar mai mari decât în turneul de acum opt ani din Brazilia, când înfrângerea cu Germania a venit în prelungiri.

Performanța lăudată a echipei de-a lungul Cupei Mondiale din Qatar a unit populația cu o bucurie rară într-o țară afectată de ani de zile de una dintre cele mai grave rate ale inflației din lume și de sărăcia în creștere.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...