Jump to content

[RF-Sport] Bărbații vor putea concura la înot artistic la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.


soMMMex

Recommended Posts

image_large?bc=2022-12-22T11:40:28-06:00

Bărbații vor putea concura la înot artistic la Jocurile Olimpice începând de la Paris 2024, a declarat joi World Aquatics, ca parte a unui impuls spre incluziune, pe care sportivii l-au numit realizarea unui "vis imposibil".

Organismul mondial al sportului a declarat într-un comunicat că fiecare echipă de opt va putea avea maximum doi oameni la Jocuri conform noilor reguli, iar 10 echipe urmează să concureze la Paris după ce Comitetul Olimpic Internațional (CIO) și-a dat acordul.

Înotul artistic a fost numit sincronizat până în 2017 și a făcut parte din Jocuri din 1984, dar, deși bărbații au concurat la Campionatele Mondiale acvatice din 2015, nu li s-a permis să participe la Jocurile Olimpice.

"Includerea bărbaților în înotul olimpic artistic a fost considerată cândva visul imposibil", a declarat americanul Bill May, primul campion mondial masculin în cadrul evenimentului tehnic inaugural mixed duo de la Campionatele Mondiale acvatice din 2015.

"Acest lucru arată că ar trebui să visăm cu toții mari. Sportivii de sex masculin au îndurat. Acum, datorită perseverenței lor și a ajutorului și sprijinului atâtora, toți sportivii pot sta alături unul de celălalt în mod egal, ajungând la gloria olimpică."

Italianul Giorgio Minisini, campion mondial de rutină la mixt în 2017 și 2022, a declarat că anunțul a fost un moment important.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...