Jump to content

[RF-Sport] Argentina, campioană mondială.


soMMMex

Recommended Posts

image_preview?bc=2022-12-18T13:06:22-06:

 Echipa națională de fotbal a Argentinei a câștigat duminică al treilea titlu din istorie și a ridicat din nou Cupa Mondială după 36 de ani, învingând Franța cu 4-2 la penalty-uri, într-o finală vibrantă care s-a încheiat la egalitate, 3-3, în 120 de minute.

Argentina a câștigat titlul în 1978 și 1986 împotriva unei echipe franceze care a fost anulată pentru cea mai mare parte a meciului de jocul și intensitatea echipei conduse de Lionel Scaloni.

După ce a câștigat Copa América în 2021 ca vizitator împotriva Braziliei și în 2022 Finalíssima împotriva Italiei, selecția a generat entuziasm în poporul argentinian ca niciodată în edițiile anterioare ale competiției.

Evoluția finalei din Qatar cu o echipă argentiniană a făcut să creadă că Lionel Messi va ridica în cele din urmă trofeul fără să sufere la a cincea și ultima sa Cupă Mondială și mult mai mult atunci când au sosit golurile "Pulga" și Ángel Di María.

Dar Franța a reacționat aproape de final și a dus meciul în prelungiri cu o dublă a lui Kylian Mbappé, după 80 de minute fără șuturi la golul rivalei.

În prelungiri, Messi a marcat dubla care a făcut dreptate în rezultatul pentru echipa care a făcut mai multe merite în cele 120 de minute, dar Mbappe a egalat din nou pentru a duce meciul la penalty-uri.

În meciul disputat pe stadionul Lusail, în fața a 88 de mii de fani cu o mare majoritate a argentinienilor, Argentina a surprins de la început cu controlul mingii și multă ambiție.

Franța s-a chinuit să pună la punct jocul și să-și găsească cel mai mare star Mbappe, controlat cu o notă eșalonată între fundașul Nahuel Molina și mijlocașul Rodrigo De Paul.

Superioritatea Argentinei s-a reflectat în abordările golului rival cu șuturi de la Alexis Mac Allister și Ángel Di María.

Primul gol a venit în minutul 23 printr-un penalty executat de Lionel Messi în stânga porții Hugo Lloris, după o încălcare a lui Ousmane Dembélé asupra lui Di Maria.

lionel-messi.jpg-2299.html

Argentinianul Lionel Messi ridică trofeul după ce a câștigat meciul de fotbal de la Cupa Mondială dintre Argentina și Franța, pe stadionul Lusail din Qatar, pe 18 decembrie 2022.

Argentina nu a cedat controlul după deschiderea scorului, a continuat să dețină mingea cu Messi ca lider al fiecărui avans în atac și, în consecință, a găsit al doilea gol.

Mac Allister a primit mingea de la Julian Alvarez și a asistat la golul lui Di Maria în minutul 36, cu o definiție precisă înainte de ieșirea din Lloris.

Antrenorul Didier Deschamps a căutat o reacție luându-i pe Dembélé și Olivier Giroud în minutul 41 pentru a-i adăuga pe Randal Kolo Muani și Marcus Thuram și pentru a-l opri pe Mbappe în mijlocul atacului.

Argentina și-a menținut superioritatea în etapa a doua, dar nu a putut profita de ocaziile de a prelungi diferența și în ultimele minute a plătit pentru lipsa de gol.

Franța, care nu a avut niciun șut pe poartă, a redus 80 printr-un penalty transformat de Mbappé, după un fault al lui Nicolás Otamendi asupra lui Muani.

Un minut mai târziu, Mbappe a profitat de o distragere a atenției din apărarea argentiniană pentru a-l învinge pe portarul Emiliano Martinez cu o centrare de voleu la nivel aproape de finalul timpului regulamentar.

Argentina s-a apropiat de golul victoriei în minutul șapte, adăugat cu un șut de la distanță al lui Messi pe care Lloris l-a acoperit.

În plus, echipa condusă de Lionel Scaloni și-a recuperat energia cu mai multe modificări și a purtat pericol cu două șuturi de la Lautaro Martínez și un altul de la Gonzalo Montiel.

Al treilea gol pentru Argentina a venit în minutul 108 prin Messi, după un șut al lui Martinez pe care Lloris l-a revenit.

Dar Franța a ajuns la egalare 10 minute mai târziu, cu un alt penalty executat de Mbappe pentru o mână de Montiel în interiorul zonei.

argentina3.jpg-6857.html

Echipa de fotbal argentiniană se îmbrățișează la loviturile de departajare împotriva Franței în finala Cupei Mondiale din Qatar 2022.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...