Jump to content

[RF-Sport] Fostul fotbalist uruguayan Fabián O'Neill moare.


soMMMex

Recommended Posts

image_large?bc=2022-12-25T11:45:02-06:00

Fostul fotbalist Fabian O'Neill, care a făcut parte din lotul Uruguayului la Cupa Mondială din 2002 și a jucat și pentru Juventus, a murit duminică, la vârsta de 49 de ani, din cauza cirozei cronice.

"Ne vedem pentru totdeauna Magician!", a scris pe Twitter Clubul Național din Uruguay, unde O'Neill a debutat în prima divizie, când a raportat moartea sa.

O'Neill, care a părăsit fotbalul în 2003, la vârsta de 30 de ani, și a avut în timpul carierei sale profesionale și mai târziu probleme cu alcoolismul, a fost spitalizat încă de sâmbătă pentru o hemoragie într-un spital din Montevideo, unde a murit duminică.

"Cel mai talentat jucător pe care l-am văzut vreodată, O'Neill", l-a descris francezul Zinedine Zidane, care a coincis cu vrăjitorul de la Juventus în sezonul 2000-2001, cu mulți ani în urmă.

O'Neill a debutat în prima divizie a Naționalei cu 18 ani în 1992, anul în care a devenit campion al Ligii.

La sfârșitul anului 1995 a fost transferat la Cagliari, unde a jucat până în 2000 cu un succes deosebit. Atât de mult încât Juventus l-a achiziționat, dar după ce a jucat un sezon, 2000-2001, a fost împrumutat la Perugia în 2002, iar în anul următor s-a întors la Nacional, unde s-a retras din fotbal în 2003.

A fost internațional cu La Celeste în 19 ocazii, în care a marcat două goluri, și a integrat echipa care a fost eliminată în primul tur la Cupa Mondială din Coreea de Sud și Japonia-2002, unde nu a jucat niciun meci pentru că s-a accidentat.

"Fotbalul uruguayan este în doliu. A fost unul dintre cei mai buni jucători care au apărut în ultimele decenii și care pe teren a știut să strălucească cu talentul, magia și pumnul său bun", a descris duminică ziarul El País.

La rândul său, El Observador a considerat că "Fabián O'Neill este unul dintre acele mari talente irosite ca urmare a unei vieți extra-fotbalistice care nu este potrivită pentru un profesionist (...) Cariera sa a fost marcată de alcool și exces."

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...