Jump to content

[RF] Schimbare ecran spart iPhone S5


LuK.ZEW #

Recommended Posts

apple-logo-660x400.jpeg

iphone5s-tutorial04.png


         ! Astazi o sa va prezint un tutorial cum sa iti schimbi ecranul spart la model-ul iPhone 5s

 Inainte de a va prezenta tutorialul doresc sa va reamintesc anumite detalii importante, in legatura cu remedierea situatiei prin care intentionat/neintentionat ai reusit sa-ti spargi iPhone-ul.
1.Daca ai asigurare pe telefon,esti un om norocos,deoarece nu trebuie sa-ti faci griji in legatura cu costurile de reperatie,operatorul mobil este dator sa iti schimbe gratuit ecranul.
2.Daca nu te pricepi,nu vrei sa faci o prostie mai mare,va trebui sa apelezi la un service autorizat,insa precizez ca pretul de schimbare a ecranului va creste considerabil.
3.Sper ca acest topic sa-ti ofere acea siguranta,sa-ti iei puterile in maini si sa reusesti aceasta operatiune care nu este asa de complicata precum pare.
! La orice iPhone touchscreen-ul este lipit de display.
Pasul nr 1:
iti recomand sa faci un backup,pentru a fi sigur ca datele aflate in telefonul tau vor fi in siguranta si in acelasi timp nu vor fi sterse.
Pasul nr 2:
Scoate cartela pe care o ai in telefon(se afla pe partea laterala a telefonului),foloseste un ac sau o agrafa,daca nu vrea imediat sa iasa,incearca sa impingi acul in diferite pozitii pentru a evita neplacerile.
Pasul nr 3:
Poate ai ghicit deja,trebuie sa scoatem ecranul spart,foloseste o surubelnita in forma de stea pentru a indeparta cele 2 surubele aflate in partea de jos a telefonul(langa mufa de alimentare).Mare grija si rabdare deoarece ecranul trebuie indepartat usor cu o ventuza,dar nu de tot,acesta fiind tinutut in sus de tine sau de parghie.Poti sa improvizezi folosind un creion,pix,orice care sa fixeze ecranul in sus pentru a putea avea acces la placa de baza.
Pasul nr 4:
Acest pas implica scoaterea butonului home fixat pe ecranul spart.Mi se pare cea mai dificila parte,insa o sa treceti cu bine peste acest ''hop''.In primul rand trebuie sa desurubezi surubul care securizeaza cablul butonului.Trage in jos butonul,pentru a observa mai bine partea de metal ce contine alte 2 suruburi care fixeaza propriu-zis butonul de home.Componentele fiind lipite din fabrica va trebui sa aplici putina caldura,pentru usurarea indepartarii butonului home.Inainte de scoaterea totala a ecranului spart,va trebui sa scoti placa de metal aflata in partea de sus a telefonului si sa deconectezi toate firele.Dupa aceast proces poti scoate linistit ecranul spart.
Pasul nr 5:
Dupa ce ai montat butonul home pe noul ecran,monteaza-l pe carcasa,reconecteaza firele aflate pe placa de baza.(Fi sigur ca cele 3 fire ale noului ecran sunt fixate bine in mufe.)Strange cele 2 suruburi in partea inferioara a telefonului,porneste-l pentru a fi sigur ca totul decurge ca la carte si bucura-te de lucrurile care le-ai invatat si de aptitudinile dobandite.

Video luat de pe YouTube:
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...