Jump to content

[Tutorial] Creeare unui folder invizibil.


LuK.ZEW #

Recommended Posts

Va voi invata un truc, cam vechi ce-i drept, cu care veti putea crea un folder invizibil (a nu se confunda cu “folder ascuns”) pentru a-l feri de privirile curiosilor. 

 

 

1. Crearea unui folder fara nume.

 

Vom crea folderul pe care vom dori sa-l facem invizibil la fel ca pe orice alt folder (ex: click-dreapta – new – folder):

 

5427123413_60ef40eb7a_o.jpg

 

Dupa cum vedeti in imaginea de mai sus, folderul nu are nume. Totusi, adevarul este cu totul altul. De fapt, folderul are un nume, insa ascuns.

Pentru a obtine acelasi rezultat, dupa ce am creat noul folder, facem click pe el, apasam tasta F2 pentru a-i modifica numele (sau click-dreapta pe folder – Rename) apoi, mentinand apasata tasta Alt ii dam numele 0160 si apasam tasta Enter.

 

2. Cum facem folderul fara nume sa devina transparent:

 

Pentru a selecta o pictograma transparenta facem click-dreapta pe folder – properties – customize – change icon:

 

5427742090_95e0ee2a7c_o.jpg

 

Alegem in lista un icon transparent, facem click pe OK, pe Apply si in cele din urma pe OK pentru a inchide fereastra de proprietati a folderul. Rezultatul ? Va las pe voi sa-l aflati. Totusi, va recomant, pentru o camuflare excelenta, sa alegeti desktop-ul ca gazda a folderului invizibil.

 

3. Cum localizam folderul invizibil:

 

Selectam cu mouse-ul suprafata vizibila pe desktop unde folderul ar trebui sa se afle. Vom vedea un chenar transparent. Acolo este folderul nostru.

 

5427155505_78e01fe51e_o.jpg

 

Asta a fost tot. Sper ca acest truc sa va fie de folos. Aveți grija cu folderele pe care le "ascundeti" 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...