Jump to content

[RF] Samsung a anuntat Galaxy S6 si Galaxy S6 Edge


Vallentin

Recommended Posts

Precedentul varf de gama Galaxy S a avut cateva caracteristici foarte atractive, cum ar fi superbul ecran AMOLED sau camera foto cu senzor ISOCELL, însa acesta a fost totodata criticat pentru aspectul exterior neinspirat si software-ul greoi, iar acest lucru s-a reflectat in performanta comerciala sub asteptari. Samsung a experimentat ulterior cu cateva elemente noi de design, insa schimbarile importante cunoscute pana acum doar dupa numele de cod Project Zero au fost dezvaluite abia acu 2 zile, odata cu anuntarea noilor Samsung Galaxy S6 si Samsung Galaxy S6 Edge.

 

Noile varfuri de gama Samsung preiau o parte dintre elementele de design deja cunoscute, cum ar fi butonul hardware oval Home, cele doua butoane capacitive cu iluminare, senzorii frontali vizibile sau grila cu un singur rand de perforatii a castii. Spre deosebire de modelele anterioare insa, cei doi membri ai familiei Galaxy S6 folosesc materiale constructive mult mai impresionante. Partile frontala si posterioara sunt acoperite cu doua suprafete fabricate din Gorilla Glass 4, iar acestea sunt incastrate intr-o rama cu margini rotunjite fabricata integral din aluminiu.

 

Samsung Galaxy S6

samsung-galaxy-s6-1.jpg

 

Samsung Galaxy S6 Edge

samsung-galaxy-s6-edge-3.jpg

 

Din cauza ecranului cu margini curbate folosit de modelul Edge, intre cele doua modele exista unele mici diferente, însa ideea de baza ramane practic aceeasi. Spre deosebire cazul predecesorului Galaxy Note Edge, ecranul este curbat pe ambele laturi, insa aceste rotunjimi sunt mai puţin proeminente. Aceasta zona curbata va fi folosita, la fel ca in cazul versiunii speciale a modelului Galaxy Note 4, pentru afisarea unor butoane sau campuri informative speciale.

 

- Samsung Galaxy S6 are dimensiuni de 143,4 x 70,5 x 6,8 mm si o greutate de 138 de grame.

- Samsung Galaxy S6 Edge are dimeniuni de 142,1 x 70,1 x 7 mm si o greutate de 132 de grame.

 

galaxy-s6-edge-l-front-gold-platinum-1.j

Carcasele celor doua telefoane nu se lauda doar cu un design refacut, ci ofera si alte surprize. Telefoanele Samsung au beneficiat pana acum de încărcare wireless doar prin conectarea unor capace suplimentare vandute separat, insa Galaxy S6 şi Galaxy S6 Edge intra in clubul destul de restrans al terminalelor care ofera în mod nativ această functie. Incarcarea wireless este compatibila atat cu standardul Qi cat si cu PMA.

 

Senzorul de amprente optic, care a debutat pe Galaxy S5 si a fost preluat ulterior si de catre Galaxy Alpha si Galaxy Note 4, a fost inlocuit cu un model capacitiv similar celor folosite de Apple si Huawei. Aceasta schimbare este importanta deoarece functionarea vechiului modul lasa de dorit, iar noua solutie promite sa ofere o experienta in utilizare mult mai bună si sa devina cu adevarat utila.

 

galaxy-s6-edge-gold-platinum-1.jpg?width

Nu toate schimbarile sunt insa binevenite. Solutia constructiva aleasa pentru carcasa a dus la eliminarea capacului posterior detasabil si a posibilitatii de înlocuire a bateriei, rezistenta la praf si apa a versiunii precedente a disparut, iar locasul MicroSD pentru extinderea memoriei interne a fost si el sters de pe lista de dotari.

Dupa cum era usor de anticipat, noul Galaxy S6 ofera un ecran cu rezolutie Quad HD, acesta pastrand insa aceeasi diagonala de 5,1” ca modelul de anul trecut si atingand astfel o densitate respectabila de 577 ppi. Aceasta combinatie de parametri nu este o premiera pentru Samsung deoarece telefonul Galaxy S5 LTE-A G906S a folosit înca de acum sapte luni un ecran similar, insa acesta nu a parasit granitele Coreei de Sud, iar noutatea a ramas inaccesibila clientilor internationali. In mod curios, atat modelul de baza cat si versiunea Edge folosesc aceeasi rezolutie, spre deosebire de cazul familiei Note 4, unde modelul curbat a suplimentat puţin spatiul de ecran.

 

samsung-galaxy-s6-gold-platinum-1.jpg?wi

Platforma hardware aleasa de Samsung este recent anuntatul Exynos 7420. Cel de-al doilea membru la gamei Exynos 7 Octa, acest cip ofera patru nuclee ARM Cortex-A57 (tactate la 2,1 GHz), patru nuclee ARM Cortex-A53 (tactate la 1,5 Ghz), un puternic nucleu grafic ARM Mali-760 MP6. Exynos 7420 este totodata primul cip pentru telefoane fabricat intr-o tehnologie pe 14 nanometri, aspect care ar trebui sa se concretizeze printr-o eficienta energetica superioara. Veste buna este ca cele doua telefoane Samsung folosesc, in sfarsit, o versiune Android 5.0 compilata pe 64 de biti.

 

Aceasta puternica solutie este insotita de 3 GB de memorie DDR4 si 32, 64 sau 128 GB de memorie interna. Dupa cum era de asteptat, noile memorii NAND folosesc cipurile UFS 2.0 recent anuntate, promitand astfel performante excelente.

 

Camera foto foloseste un senzor cu rezoluţie de 16 MP care ofera un sistem de focalizare cu detectie de faza, focus tracking si un sistem infrarosu pentru ajustarea balansului de alb. Acest senzor va lucra in echipa cu un obiectiv cu diafragma foarte mare F/1.9 si stabilizare optica, ceea ce promite o captura foarte buna in lumina scazuta. Camera frontala foloseste un senzor de 5 MP cu un obiectiv la fel de luminos.

 

galaxy-s6-edge-topdown-gold-platinum-1.j

Restul listei de specificatii mentioneaza un modem LTE Cat 6, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, NFC, Bluetooth 4.1 si setul complet de senzori cu care Samsung ne-a obisnuit deja. Cu aceasta ocazie, Samsung a anuntat ca modulul NFC se va integra intr-adevar cu solutia de plata electronica pe care compania a achizitionat-o acum nu mult timp, aceasta urmand sa devina disponibila undeva in cursul celui de-al doilea semestru al anului.

Galaxy S6 si S6 Edge vor fi disponibile la nivel global incepand de la mijlocul lunii aprilie 2015. Noile telefoane vor fi disponibile in culorile White Pearl, Black Sapphire si Gold Platinum, modelul de baza Galaxy S6 rezervandu-si suplimentar culoarea Blue Topaz iar modelul Galaxy S6 Edge urmand sa fie colorat exclusiv in Green Emerald.

 

 

Alte detalii despre dotarile de care dispune Samsung Galaxy S6 puteti gasi aici.

Alte detalii despre dotarile de care dispune Samsung Galaxy S6 Edge puteti gasi aici.

Aici am facut o comparatie intre cele 2 modele.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...