Jump to content

Configurare sistem performant pentru gaming si grafica cu Ivy Bridge si Kepler


ZuZu

Recommended Posts

Sistem performant pentru gaming Tutorial

 

 

De multe ori v-am spus ca este usor sa faci cel mai bun sistem, alegi cele mai scumpe componente si gata, insa e mai greu sa alegi cele mai bune componente intr-un buget limitat.

 

Bugetul nostru este limitat la 2000 de dolari.

Pe partea de procesare am ales un i7 3770, un procesor cald, abia iesit de pe linia de productie. In acest procesor cei de la Intel au bagat tot ce aveau ei mai bun, in plus au marit si numarul de tranzistori, de la 1,2 miliarde pe Sandy Bridge la 1,4 miliarde pe acest Ivy Bridge (pe procesoarele cu 4 nuclee), asta datorita micsorarii procesului de fabricatie, de la 32nm la 22nm.

 

* Placa de baza este un Gigabyte cu chipset Z77 care reuneste tot ce ti-ai putea dori, in afara de Thunderbolt, pe care oricum nu avem la ce sa-l folosim cel putin vreo 2 ani de aici inainte.

 

* Placa video este la fel de proaspata ca si procesorul, GeForce GTX 670 (1344 nuclee Cuda) care este produsa tot de Gigabyte si este diferita de design-ul clasic, aceasta foloseste un cooler care se intinde peste tot pcb-ul si este racit de 3 ventilatoate silentioase. In comparatie cu design-ul de referinta, aceasta are racire si pentru chip-urile de memorie.

 

* SSD-ul este un Intel 510 cu controller SandForce 2xxx, acesta este cel mai performant si stabil SSD la ora actuala, mai ales in testele de anduranta, era si normal, doar Intel produce flash. Chiar daca in ultima vreme controllerele lor nu au stralucit, au flash solid si au profitat de asta.

 

ATENTIE :

 

~ Mi-au atras atentie preturile foarte bune pentru memoriile Geil si hard disk-ul Hitachi, preturi foarte bune, mai ales la ce preturi au avut hard disk-urile pana acum vreo 2 luni. Cei care au nevoie de memorii ieftine si hard disk super ieftin sa arunce un ochi pe lista de mai jos.

Cu sursa nu am vrut sa risc, am mers pe Seasonic X760, poate in viitor proprietarul sistemului vrea sa mai bage un GTX670 pentru SLI, ar fi neplacut sa simta neputinta unui sistem de 2000 de dolari.

 

~ Carcasa este Corsair si este dintre cele mai bune, un cable management exemplar, sursa se monteaza jos, pe spatele placii de baza se poate monta un alt cooler in orice monent fara sa dai placa de baza jos, la disk-uri se umbla usor. Ce sa mai vorbim, nota 10 pentru aceasta carcasa.

In final, optional am pus si un monitor excelent pentru cei care vor totul, insa banuiesc ca fiecare are un monitor prin casa si tocmai de aceea nu este o graba sa arunci 3000 de lei pe un monitor, chiar daca o fi printre cele mai bune IPS-uri la ora actuala.

Sistemul de operare nu este obligatoriu, daca aveti o liceenta prin casa o puteti folosi, deasemenea puteti folosi Windows 7 Enterprise timp de un an legal fara liceenta.

 

 

 

Componentele folosite in tutorial :

 Carcasa Corsair CC650DW-1, Mid Tower, ATX, mATX, neagra
Sursa Seasonic X-760, 760W
HDD Hitachi Deskstar 7K3000 2TB, 7200rpm, 64MB, SATA3 (SUPER PRET)
Placa video Gigabyte nVidia GeForce GTX670, 2048MB, GDDR5, 256bit, DVI, HDMI, PCI-E
Intel Solid State Drive (SSD) 520 Series, 120GB, SATA 3, 2.5'' Retail
Placa de baza Gigabyte Z77X-UD5H, socket 1155
Kit Memorie Dual Channel Geil 2x4GB DDR3, 2133MHz, Evo Corsa (SUPER PRET)
Procesor Intel® Core TM i7 3770 IvyBridge, 3400MHz, 8MB, socket 1155, Box
Optional:
Microsoft Windows 7 Professional, 32/64bit, English GGK SP1
Monitor LCD Dell 27'', Wide, DVI, HDMI, Negru, UltraSharp U2711

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...