Jump to content

Cum se monteaza un procesor, cooler si memoria ram pe placa de baza – tutorial video


ZuZu

Recommended Posts

Tutorial despre montarea pieselor pe placa de baza 

 

 

~ Socketul (soclul unde se moteaza procul) pe care vom face aceasta operatiune este LGA1155, acest numar, 1155 vine de la numarul de pini de pe soclu, acel loc unde se aseaza procesorul, acesta poate acomoda doar procesoare construite pentru socket 1155. ATENTIE: Atunci cand cumparati un procesor sa va uitati cu atentie, in general sunt doua pachete la vanzare, procesor “tray” care nu are cooler si procesor “box” care vine cu tot cu cooler si pasta termoconductoare, aplicata sau in tub sau seringa.

 

~ Coolerul este cel stock (care vine in pachet). Montarea este simpla, trebuie insa sa fim atenti la pozitionarea mufei cpu_fan, deasemenea trebuie sa manevram cu grija coolerul deoarece acesta are pasta termoconductoare aplicata si nu am vrea ca aceasta sa se stearga cumva. In caz ca stergeti din gresala pasta, trebuie sa apicati alta, altfel procesorul nu-si va face racirea cum trebuie, va recomand pasta termoconductoare Zalman ZM-STG1, vine untr-o sticluta, ca oja de unghii si se pate aplica cu pensula de pe capac, este usor de aplicat, se intindeusor (densitate mica) si ajunge pentru mai multe aplicari. ATENTIE, stratul de pasta pe care-l aplicati nu trebuie sa fie gros, un strat subtire dar uniform este cel mai eficient.

 

~ Montarea memoriei este practic o joaca de copii, trebuie doar sa fim atenti la potrivire cu slotul, acesta are un notch, un pin de plastic care trebuie sa corespunda cu santul de pe modulul de memorie.

 

~ In principiu aceste operatiuni sunt simple insa cei care nu au mai facut asta niciodata au oarece temeri (sa nu strice ceva), nu trebuie sa stati cu frica, inlocuiti teama cu atentie si totul va decurge bine.

 

* Uitati-va cu atentie la tutorial si veti sti sa va montati singuri procesorul, coolerul si memoria.

 

 

     Pentru a vizualiza tutorialu apasati : Click              

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...