Jump to content

Cum se schimba memoria ram pe laptop sau pe netbook – tutorial video


ZuZu

Recommended Posts

Tutorial despre cum sa schimbati memoria ram pe laptop sau netbook

 

 

< In general nu este o operatiune complicata, trebuie doar sa avem o surubelnita potrivita si ceva rabdare. Compartimentul memoriei ram este usor accesibil, trebuie sa desfacem doar un surub sau doua ca sa ajungem la compartimentul memoriei ram, in unele cazuri este necesara desfacerea unui capac mai mare care acopera memoria si hard disk-ul.

 

> Cand ne apucam de aceasta operatiune trebuie sa fim atenti deoarece memoria ram pe laptop este montata intr-o pozitie cam ciudata (pentru economie de spatiu), spre deosebire de desktop unde memoria sta perpendicular cu placa de baza, pe laptop sau netbook sta paralal cu paca de baza. Montarea si demontarea memoriei pe laptop se face destul de ciudat, aceasta este tinuta sub tensiune din laterale de doua parghii, odata eliberate memoria se va ridica putin intr-un unghi de 45 de grade fata de placa de baza a laptopului, cand o scoatem NU trebuie sa tragem in sus, aceasta trebuie trasa tot in acel unghi, daca tragem in sus putem deteriora slotul sau chiar memoria in sine.

 

 

< In tutorial veti vedea ca nu este chiar atat de greu, trebuie doar sa aveti rabdare si atentie, toata operatiunea de schimbare a memoriei pe laptop nu dureaza mai mult de 5 minute si pentru asta nu trebuie sa fiti “inginer”.

 

 

> Suplimentarea memoriei ram va aduce laptop-ului un spor de performanta, mai ales atunci cand rulam mai multe programe simultan sau cand avem deschise mai multe tab-uri in browser.

 

* Preturile memoriilor au scazut dramatic in ultimii ani, acum un modul de 1 GB costa cat doua pachete de tigari, este pacat sa te chinui cu 1 GB, pierzi timpul si te umpli de nervi.

 

Spor la treaba.

 

 

Pentru a vizualiza tutorialu apasati : Click 
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...