Jump to content

[RF] Intel va avea doar doua CPU-uri Broadwell desktop


LuK.ZEW #

Recommended Posts

Broadwell, ca mai chinuita generatie de procesoare de la Intel, va ajunge in sfarsit si pe desktop-uri in aceasta vara a anului 2015, undeva in luna iunie. Stim deja ca Broadwell este o evolutie a arhitecturii Haswell, trecuta pe un nou proces tehnologic de 14 nm, ce a tintit in primul rand consumul electric redus.

Sporul de performanta la aceeasi frecventa este de numai 5%, dar ne asteptam ca prin prisma eficientei electrice sa vedem frecvente mai mari decat la Haswell, si astfel sa avem parte de sporuri ceva mai semnificative. Insa aceasta nu va fi situatia in lumea desktop. Si pana la Skylake modelele Devil’s Canyon vor ramane cele mai rapide.

Pentru ca Intel intentioneaza sa lanseze numai doua CPU-uri Broadwell desktop, cu frecvente mult mai mici decat regasim in actuala sa oferta. Ele se numesc Core i7 5775C si Core i5 5675C, au ambele multiplicator deblocat, si folosesc acelasi socket LGA1150 de pana acum. In tabelul de mai jos am trecut specificatiile lor, in comparatie cu modelele echivalente Haswell de la lansare, si cu cele doua Devil’s Canyon de anul trecut.

Intel_Broadwell_desktop_25_mar_2015-550x

Ambele integreaza un controller de memorie DDR3 la 1600 MHz in dual channel, ce suporta si DDR3L. Si observam scaderea cantitatii de memorie cache la cele doua CPU-uri Broadwell. Si asta din doua motive: noul IGP Iris Pro 6200, compus din 48 Unified Shaders si 64 MB eDRAM. Deci pe de o parte acest GPU, avand propria memorie, nu mai are treaba cu cache-ul procesorului, e poate fi mai mic, iar pe de alta parte Intel a avut nevoie de spatiu pentru a acomoda un GPU mult mai mare.

Si pe langa aceste doua modele, Intel va introduce alte trei quad core-uri extrem de asemanatoare: Core i7 5775R, Core i5 5675R si Core i5 5575R. Ele au specificatii similare si acelasi IGP, dar vin in format BGA (sudate direct pe placa de baza), si din aceasta cauza le-am dat mai putina importanta.

Intel_Broadwell_chip.jpg

Cei de la intel in ultimul timp are foarte multe persoane care comanda de la ei si care au produse foarte bune,in urma rezultatelor aduse.

Surse: arenaIT

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...