Jump to content

[RF] AOC G2460PG - Monitor Gaming


 xRoby

Recommended Posts

AOC-G2460PG-1170x644.jpg

 

Realizat în apropiată colaborare cu NVIDIA, monitorul AOC G2460PG este unealta perfectă pentru cei care folosesc PC-ul personal pentru gaming.
 
Dacă refuzaţi cu îndârjire să vă luaţi o consolă şi consideraţi că nimic nu se compară cu o sesiune de gaming cu detalii maxime desfăşurată pe un PC, recent lansatul AOC G2460PG ar putea fi considerat o achiziţie inspirată. Totul este să înţelegeţi cu ce se mănâncă tehnologia NVIDIA G-Sync şi să vă asiguraţi că restul configuraţiei voastre hardware este suficient de puternică pentru a profita de toate abilităţile acestui monitor.
 
AOC G2460PG – Creat pentru gaming
 
Micuţul din imaginile alăturate este o versiune mai recentă a monitorului AOC G2460. Are o diagonală de 24 de inci şi este construit în jurul unui panou creat de AU Optronics cu tehnologie TN şi o rezoluţie nativă Full HD. Are un timp de răspuns de o milisecundă negru-la-negru, un contrast de aproximativ 1000:1, o putere luminoasă de 350cd/m2 şi unghiuri de vizibilitate de 170 de grade pe orizontală şi 160 de grade pe verticală.
 
Ecranul poate fi ridicat de la 65 la 207 milimetri şi poate fi rabatat la 90 de grade, funcţionând la fel de bine în mod portret sau panoramă. Conectica include un singur port DisplayPort şi cinci porturi USB, dintre care două sunt USB 2.0 şi alte trei sunt USB 3.0. Unul dintre porturile USB 2.0 poate fi folosit pentru încărcare rapidă. Nu vine cu nici o intrare audio sau ieşire audio. Grosimea ramei este între 16 şi 26 milimetri, iar greutatea totală a panoului e de 6,5 kilograme. Dimensiunile AOC G460PG sunt 559 x 391-517 x 237mm.
 
AOC-G2460PG-NVIDIA-G-Sync-fata-800x450.j
 
Are o rată de reîmprospătare de 144 Hz, dar cea mai mare parte a preţului destul de generos, de aproximativ 2.000 de lei, se justifică prin două tehnologii proprietare NVIDIA: G-Sync şi ULMB – Ultra Low Motion Blur. Pe aceeaşi listă am putea trece şi NVIDIA 3D Vision. Aceasta din urmă necesită însă achiziţia separată a unui NVIDIA 3D Vision sau 3D Vision 2 kit, format dintr-o pereche de ochelari 3D activi şi un emiţător infraroşu.
 
În ceea ce priveşte designul, AOC G2460PG este creat în mare parte din plastic cu o strălucire ce aduce aminte de aluminiu eloxat. Panoul este mat cu un finisaj anti-reflexiv, trăsătură ce-l ajută să funcţioneze fără probleme în situaţiile în care soarele vă bate din spate atunci când lucraţi la birou. Parteneriatul cu NVIDIA în realizarea acestui produs este evidenţiat prin mai multe elemente care s-ar putea să nu încânte amatorii de simplitate. Pe rama inferioară este desenată o linie verde fluorescent şi aceeaşi culoare este folosită şi pentru logoul NVIDIA G-Sync de pe spatele monitorului şi din colţul din stânga sus al ecranului.
 
Piciorul vă oferă un grad sporit de flexibilitate, permiţându-vă să ridicaţi, înclinaţi şi rotiţi ecranul după pofta inimii. Având în vedere că nu vorbim de un panou IPS veţi profita de această flexibilitate pentru a obţine o imagine perfect uniformă. Nu lipseşte din ecuaţie nici suportul pentru fixare VESA pe perete.
 
Meniul este unul foarte intuitiv şi uşor de navigat, similar cu al altor monitoare AOC pe care am pus mâna în ultimii ani. Puteţi ajusta rapid gamma, luminozitate şi contrastul. Pentru a amplifica artificial timpul de răspuns, puteţi folosi funcţia de Overdrive, alegând unul dintre cele trei grade de intensitate. Mediu, valoare implicită, s-ar putea să vă încânte.
 
 
AOC-G2460PG-NVIDIA-G-Sync-conectica-800x
 
 
AOC G2460PG – NVIDIA G-Sync, ULMB şi alte plusuri
 
Ultra Low Motion Blur sau ULMB este o funcţie care se activează foarte uşor printr-un buton dedicat amplasat sub panou. Scopul acestei funcţii este de a reda mult mai clar secvenţele ultra rapide în jocuri printr-o tehnologie activă la nivel hardware ce elimină persistenţa cadrelor cu probleme. Partea bună este că funcţionează într-un mod foarte eficient şi, inevitabil, veţi fi încântaţi de rezultate. Partea proastă este că vă înjumătăţeşte luminozitatea panoului şi nici nu funcţionează în tandem cu NVIDIA G-Sync. Ca urmare, trebuie să alegeţi una dintre cele două.
 
NVIDIA G-Sync justifică o mare parte din preţul acestui monitor. Înainte de a explica însă la ce ajută această funcţie, trebuie explicate alte câteva noţiuni. Totul pleacă de la rata de reîmprospătare a ecranului, mai precis, de la un fenomen intitulat tearing. Acesta din urmă se produce în momentul în care există o discrepanţă între numărul de cadre pe secundă randat de placa video şi rata de refresh a unui monitor pe care sunt afişate acele cadre.
 
Cei de la NVIDIA au creat o aplicaţie demonstrativă gratuită pentru a vedea dacă suferiţi şi voi de respectivul fenomen. O parte din problemă poate fi rezolvată cu V-Sync, dar G-Sync operează la un cu totul alt nivel şi este net superioară ca beneficii. Singurul său minus este că funcţionează doar dacă sistemul vostru este conectat prin DisplayPort la un ecran compatibil şi dacă în computer aveţi o placă video din seria GTX700 sau, în cazul unui notebook, GTX 800M. De asemenea, această tehnologie nu-şi demonstrează utilitatea decât dacă jocul pe care o testaţi rulează la peste 30 de cadre pe secundă, preferabil 60 FPS.
 
 
AOC-G2460PG-NVIDIA-G-Sync-spate-800x573.
În practică, am conectat monitorul AOC G2460PG la un notebook cu un GTX 860M şi am rulat Battlefield 4, Call of Duty Advanced Warfare şi Assassin’s Creed Unity. În cel mai nou Call of Duty şi Battlefield, fenomenul de tearing este mai evident din cauza rapidităţii acţiuni din anumite secvenţe. În timp ce activarea V-Sync remedia parţial problema dar avea un impact radical asupra performanţei sistemului, G-Sync a fost diferit ca şi efect. Pe lângă faptul că fenomenul de rupere a imagini a fost eliminat complet, întreaga experienţă de gaming a fost mai lină, iar acţiunea de pe ecran se desfăşura într-un mod mai fluent. Apropo, o sesiune de gaming la 144 Hz, rata de refresh maximă a acestui monitor, este de asemenea o încântare, dar doar în condiţiile în care aveţi o configuraţie hardware suficient de puternică pentru a genera cadre în jocuri cu o viteză foarte mare.
 
Deşi există câteva minusuri la capitolul contrast şi reproducerea culorilor detaliate mai jos, nu acelaşi lucru se poate spune despre luminozitate. Pe întreaga suprafaţă a panoului lumina este dispusă uniform cu variaţii de maxim 5 procente dintr-un colţ în altul. În apropierea marginilor nu s-au putut observa scurgeri de lumină.
 
AOC G2460PG – Minusuri importante
 
Fiind vorba de un monitor de gaming, cu un timp de răspuns foarte mic şi alte artificii menite să vă ajute într-o sesiune rapidă de Call of Duty, este inevitabil să vă aşteptaţi la câteva compromisuri. Indiferent de imaginea de test, veţi observa că G2460PG nu vă reproduce nativ cel mai fidel culorile. Puteţi ajusta un pic gamma şi contrastul pentru a obţine nişte rezultate mai apropiate de realitate, dar cu siguranţă nu G2460PG nu este menit pentru muncă în design, proiectare sau alte domenii în care este relevantă acurateţea culorilor. Contrastul real, de aproximativ 800:1 este bun, dar, de asemenea, nu se pretează ca fiind ideal pentru toate scenariile. Temperatura de culoare este bună.
 
Unghiurile de vizibilitate ar putea fi uşor de criticat la un panou TN, dar având în vedere că vă veţi petrece cea mai mare parte a timpului singuri în faţa unui Assassin’s Creed Unity sau a unui Sniper Elite, nu veţi sesiza micile probleme. Trebuie totuşi să aveţi în vedere unghiul de vizibilitate de 160 de grade pe verticală pe care, pentru a-l compensa, vă veţi juca un pic cu poziţia monitorului pe picior.
 
AOC-G2460PG-NVIDIA-G-Sync-800x455.jpg
 
AOC G2460PG – Concluzie
 
Acesta este un monitor de gaming. Timpul de răspuns este impecabil. Tehnologia NVIDIA G-Sync împreună cu o placă video puternică face minuni vizavi de eliminarea fenomenului de tearing, iar ULMB este un alt plus important util în sesiunile extinse de gaming. Există câteva minusuri legate de contrast şi acurateţea culorilor, dar acestea pot fi uşor neglijate când vă jucaţi. Din păcate, preţul de aproximativ 2.000 de lei nu este foarte permisiv şi s-ar putea să vă descurajeze. Deşi se reflectă cu brio în dotările monitorului respectiva valoare şi nu găsiţi ceva similar mai ieftin, dacă nu vă jucaţi extensiv, există cu siguranţă alternative mai bune.
Sursa : www.playtech.ro
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...