Jump to content

Castile Turble Beach Ear Force XP510 – O alegere bună pentru multimedia și gamin


King !

Recommended Posts

Turtle-Beach-Ear-Force-XP510-Review-630x

Există o mulțimde căști pe piață și multă lume le preferă pe cele de dimensiuni mari, ce acoperă urechea. Pentru gaming, însă, standardul se ridică și mai mult. În primul rând, aceste produse vor fi compatibile doar cu una din cele două console de pe piață sau vor avea nevoie de o mulțime de adaptoare pentru a funcționa corect. De asemenea, trebuie să fie căști surround, un 5.1, pentru a identifica corect sunetele din joc și pentru a crea o experiență mai imersivă. Aici problema apare, desigur, la modelele care au un sunet virtual și nu dețin fizic cele minim 3 difuzoare pe cască, unele dintre acestea fiind de o calitate îndoielnică.

Avem o pereche de căști Turtle Beach Ear Force XP510, care ne-a atras interesul și cărora le vom oferi un review binemeritat în cadrul acestui articol. Sunt câteva elemente la care vom fi atenți: la accesoriile cu care vin, dar și la confortul pe care îl oferă la utilizarea îndelungată în timpul sesiunilor prelungite de gaming. Evident, vom discuta și despre calitatea sunetului redat. Având în vedere că e vorba de o pereche de căști wireless, vom lua în calcul și autonomia.

Design

Turtle-Beach-Ear-Force-XP510-6-630x416.j

Căștile au un design atrăgător și sunt construite din plastic solid de culoare neagră. Banda ce se așează pe cap, precum și cupele urechilor sunt îmbrăcate cu un material textil de culoare verde, cu o textură ce ajută la aerisirea zonei unde face contact cu capul. Ambele sunt destul de groase pentru a fi compfortabile în aproape orice scenariu de utilizare. Fiecare cască are un sistem de blocare destul de bun pentru a nu se modifica poziția acestora, care se rotește la 90 de grade pentru a ocupa mai puțin spațiu și pentru a se așeza cât mai comod pe capul utilizatorului.

Turtle-Beach-Ear-Force-XP510-10-630x416.

Cutia acestor căști Turtle Beach este mare, încăpătoare, și deține probabil cel mai complet pachet de accesorii pe care l-am întâlnit până acum. Ar fi destul de greu de descris ce nu fac această pereche de căști sau modalitatea prin care nu se pot conecta la o consola, PC sau smartphone. Pe lângă toate accesoriile din cutie, receiver-ul este probabil cel mai important element. Acesta vine și cu un suport pe care se pot așeza căștile atunci când nu le folosim, o idee foarte bună de altfel.

Conectivitatea este complexă. Căștile dispun de port miniUSB pentru încărcarea acumulatorului direct din PC, un conector mini jack pentru conexiunea la Xbox 360, în care se poate introduce un cablu adaptor pentru a ajunge la jack-ul normal, compatibil cu aproape orice dispozitiv audio. Integrate în căști se află și două module separate, unul de Bluetooth și unul de WiFi cu care comunică cu receiverul. În pachet există și un adaptor bluetooth pentru sistemele ce nu beneficiază de această conexiune.

Turtle-Beach-Ear-Force-XP510-9-630x416.j

Receiverul poate fi conectat la PC prin USB, cablu audio jack 3.5 sau în cazul optic prin cablul optic inclus în pachet. Aceasta din urmă este și soluția de conectare preferată pentru Xbox 360 și pentru PC-urile de generație nouă care dețin această conexiune. Prin cablu optic nu se transmite decât semnalul audio, necomprimat și fără nici un fel de interferențe.

Turtle-Beach-Ear-Force-XP510-12-630x416.

Pe casca stângă a lui Turtle Beach Ear Force XP510 se află majoritatea controalelor. Butonul principal de pornire se află tot aici, iar la apăsarea lui o voce suavă de femeie îți va șopti în ureche… ”Powering On”. La fel și la oprirea, cu mesajul corect desigur. Asistentul vocal este prezent și la alte setări din meniu și face o treabă destul de bună la notificarea utilizatorului cu privire la opțiunile selectate. La stânga butonului de Power se află un buton denumit Mode, care trece prin preset-urile de Game, Movie și Music. Acestea sunt metode bune pentru a modifica egalizatorul audio, rapid, în funcție de scenariul de utilizare.

Alături de butonul Mode, se află butoanele ce controlează volulmul pentru chat-ul din joc, și volumul principal. Sunt incluse 7 preset-uri în total unele dintre ele precum ”footstep focus” sunt foarte utile la identificarea direcției din care vine zgomotul. Pe casca dreaptă se află controlalele pentru Bluetooth, volum și împerechere cualte device-uri ce folosesc această conexiune. Codul standard de împerechere este 0000. Odată conectate la Bluetooth, se pot face apeluri și folosi pe consolă în același timp. Aceste căști Turtle Beach pot fi reglate independent ca volum, în funcție de sursa sunetului.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...