Jump to content

Tutorial #2 - Tag-uri


Recommended Posts

Tag-ul <body> spune browserului unde începe conţinutul paginii web. <body> este deasemenea un exemplu de tag care trebuie să existe în absolut orice pagină web.

Tag-uri de bază in HTML

O pagină web are în componenţa sa două elemente de bază. Dacă vei încerca să creezi o pagină fără cele două tag-uri, nu o să meargă .
 

<html>

<body>

Conţinutul paginii va fi aici

</body>

</html>

Primul tag se numeşte <html> şi este cel care îi spune browserului că a început un cod în HTML. Cel de-al doilea tag, <body>, spune browserului că aici începe partea vizibilă sau conţinutul paginii HTML.

Închiderea tag-urilor în HTML

Avem la sfarsitul documentului, </body> si </html>. Acestea sunt tag-urile de închidere. </body>, aceste tag-uri anunţă browserul că s-a încheiat conţinulul pagini, iar </html> că s-a încheiat documentul HTML.

Slash "/" este pus înaintea numelui tag-ului şi spune browserului ca ar dori să încheie respectiva funcţie. Deci <tag> este folosit pentru a începe o funcţie, iar </tag> pentru a o încheia.

Ordinea tag-urilor

Ordinea deschiderii şi a închiderii tagurilor este foarte importantă. Dacă un tag este deschis într-un altul, de exemplu body este deschis în html atunci acel tag (body) este cel care trebuie închis înaintea celui de-al doilea tag (html).

Am închis mai întai body pentru că a fost cel care s-a deschis cel mai recent. Această regulă şi anume deschiderea şi închiderea tag-urilor se aplică la toate celelalte taguri ale documentelor HTML.

Cea de-a doua pagină

Copie acest cod în notepad, aşa cum ai făcut şi prima dată .
 

<html>

<head>

<title>Pagina mea! </title>

</head>

<body>

<h2>Bine ati venit.</h2>

<p>Prima mea pagină web</p>

</body>

</html>

După ce te-ai asigurat că totul e făcut conform indicaţiilor anterioare, poţi salva documentul. Ai putea chiar să-l salvezi cu acelaşi nume ca si cel anterior, şi anume "index.html". S-ar putea să te întrebe dacă vrei să salvezi peste documentul anterior, poti să dai liniştit OK, nu vom mai avea nevoie de documentul anterior .
Atenţie !! :
Aceste tutoriale nu sunt făcute de mine . Au fost creeate de un prieten !

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...