Jump to content

[RF] Program de recuperat fisiere sterse


SiLviu

Recommended Posts

De multe ori stergem fisiere din greseala si dam din colt in colt pentru ca nu mai avem cum sa le recuperam. Recuperarile de date costa in general foarte mult si nici nu cunoastem pe cineva ca sa putem sa apelam. Acum, nu mai este cazul. Acest program simplu de folosit si gratuit rezolva acest tip de problema.

Ştergerea din greşeală a fişierelor sau pur şi simplu pierderea datelor din diverse cauze sunt lucruri nu tocmai plăcute, care se pot întâmpla oricui. Când survin astfel de accidente trebuie să găseşti o cale de a recupera fişierele pierdute. Acest proces depinde de modul în care au fost pierdute datele. Pentru ştergerea accidentală, soluţia este să foloseşti un program de recuperare a fişierelor.

Principiul ştergerii - recuperării :

Vestea proastă este că recuperare fişierelor şterse este posibilă numai în anumite condiţii . Pentru cei care nu ştiu, voi explica la modul simplist cum este posibilă recuperarea fişierelor. Când ştergi un fişier, acesta nu este şters efectiv ci doar "scos din circulaţie". Aşa se face că poate fi recuperat destul de simplu.

41516764237519149678.jpg

Condiţia principală este să încerci recuperarea înainte de a scrie alte date pe partiţia sau harddisk-ul respectiv. Cu cât apar mai multe fişiere noi, cu atât şansele de recuperare sunt mai mici, pentru că acestea vor fi copiate peste cele şterse.

12809435207683820719.jpg

Recuva - Detalii program :

Recuva poate fi folosit fie prin intermediul unui wizard, fie fără acesta, din cadrul ferestrei principale. Dacă preferi wizard-ul, trebuie să bifezi trei paşi: să specifici tipul fişierului (imagine, document, etc), să menţionezi directorul în care s-a aflat înainte de a fi şters (opţional) şi să alegi modul de scanare. Implicit, programul apelează la modul de scanare normal, acesta având avantajul de a fi foarte rapid. Alternativ, poţi alege modul Deep Scan, mod mai minuţios dar şi de durată.

89319330152306577555.jpg

Experienţa cu acest gen de programe poate diferi. Nu garantează nimeni că, de exemplu Recuva, va fi la fel de eficient pe orice calculator. Dar Recuva are avantajul căeste gratuit şi extrem de simplu de folosit. În plus, are şi interfaţă în limba română.


Download Recuva.
 

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...