Jump to content

[RF] 7 Trucuri pentru Windows 7


ecstasy

Recommended Posts

Toata lumea a cazut deja de acord: Windows 7 este un sistem de operare foarte bun de cum il scoti din "cutie". Cu alte cuvinte, in cazul ultimului sistem de operare de la Microsoft nu trebuie sa te apuci, dupa instalare, sa configurezi la nesfarsit niste parametri pentru a face OS-ul sa functioneze cum trebuie. Dar si in cazul Windows 7 exista o serie de trucuri care pot face sistemul de operare sa fie si mai rapid, prin urmare mai eficient. CNET recomanda aplicarea a 7 trucuri pentru Windows 7. Sa le urmarim impreuna.

Dezactivati Recycle Bin (bypass)

Daca nu sunteti siguri ca nu mai aveti nevoie de ceea ce stergeti din sistemul de operare (fisiere, foldere, etc.) atunci este bine sa lasati cosul de gunoi asa cum este presetat. Daca stiti bine ceea ce faceti si doriti ca Recycle Bin-ul sa nu mai colecteze tot "gunoiul", puteti sari peste el in doua moduri.

Primul este deja clasicul SHIFT+DEL si apoi SHIFT+ENTER pentru confirmarea stergerii permanente a fisierului selectat. Daca preferati sa dezactivati total cosul de gunoi, puteti recurge la alta solutie. Apasati click dreapta pe Recycle Bin, apoi click pe Properties. Selectati apoi drive-ul pentru care vreti sa dezactivati cosul de gunoi si ulterior selectati "Don't move files to the Recycle Bin. Remove files immediately when deleted." Apasati pe OK sau pe APPLY pentru a salva modificarea.

 

 


Deschideti mai repede Windows Explorer

Pentru a deschide Windows Explorer fara ajutorul mouse-ului, apasati WINDOWS LOGO + E

Activati shortcut-urile tastaturii

Windows-ul pune la dispozitie o serie de scurtaturi de tastatura, dar ele sunt ascunse nativ. Pentru a le activa, mergeti in CONTROL PANEL, apoi EASY ACCES CENTER, apoi "Change how your keyboard works". Bifati "Change how your keyboard works" si confirmati prin OK sau APPLY.



 


 


Dezactivati Windows splash screen

Dezactivarea animatiei grafice a incarcarii sistemului de operare poate face calculatorul sa porneasca mai repede cu cateva secunde. Lansati comanda WINDOWS Run (Windows Logo+R), apoi tastati "msconfig".

In tab-ul pentru BOOT, bifati casuta "No GUI boot", apoi confirmati cu OK sau APPLY pentru salvarea modificarilor.



 


Delogare rapida

De cele mai multe ori, delogarea in Windows (sau bocarea ecranului prin solicitarea parolei) este util la serviciu. Daca sunteti nevoiti sa plecati fie si cateva minute de la birou, este bine sa blocati accesul altora la PC-ul pe care lucrati. Ca sa faceti acest lucru rapid, veti apasa WINDOWS LOGO + L, iar calculatorul va solicita parola oricui incearca sa-l foloseasca.

Afisarea fisierele si folderele ascunse

Pentru a vizualiza fisierele, folderele si partitiile ascunse in Windows, deschideti casuta de cautare rapida, si introduceti textul "FOLDER". Apoi selectati FOLDER OPTIONS din lsta de rezultate si opriti-va in dreptul "VIEW tab". In folderul HIDDEN Files and Folders bifati optiunea "Show hidden files, folders, and drives".



 

Redenumirea fisierelor multiple

Pentru a redenumi mai multe fisiere in Windows, subliniati numele fisierelor ale caror denumire vreti sa o schimbati, apoi apasati tasta F2. Redenumiti primul fisier apoi apasati Enter. Toate fisierele vor fi redenumite cu numele pe care l-ati ales si cu cifre. Daca va razganditi, puteti apasa CTRL + Z pentru a anula comanda.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...