Jump to content

Cum sa faci trecerea de la iPhone la Android


ZuZu

Recommended Posts

Trecerea de la iPhone la Android

 

 

 

Trecerea de la un sistem de operare la celălalt poate să fie destul de complicată și chiar dacă de multe ori ai impresia că un utilizator nu adoptă altă platformă mai mult din încăpățânare, este de înțeles că după ce te-ai obișnuit cu un sistem de operare și ți-ai adunat date importante în telefon poate părea complicat să faci schimbul. Dar adevărul este că nu e atât de complicat pe cât ai crede să treci de la iPhone la Android sau invers.

Pentru început trebuie să vă avertizăm - aplicațiile cumpărate pe Android sau pe iPhone nu sunt transferabile către alt sistem de operare, deci le vei pierde în momentul în care faci trecerea. Totuși, cele mai multe dintre ele sunt disponibile și pe un sistem de operare și pe celălalt, iar datele în cele mai multe cazuri sunt stocate online, deci vei putea să faci rost de aplicația completă, așa cum o aveai de exemplu pe iPhone, pe noul Android.
Articolul acesta este un ghid rapid care să te ajute să faci trecerea fără să pierzi datele atunci când te muți.
 
 
În primul rând, noii tăi prieteni sunt contul de Google și cel de Gmail. Începe prin a folosi contul de gmail ca și client de email default. Este gratuit și oșor, iar atunci când treci la Android, datele din email vor veni odată cu tine. Android folosește contul de Google pentru absolut orice, deci dacă nu ai deja unul, ar fi timpul să îl faci. Poți în continuare să ai și un cont de email suplimentar și îți poți verifica alte adrese de email de la alte servicii dacă vrei să le păstrezi, dar indiferent de opțiune vei avea nevoie de un cont google.
 
Sincronizează contactele iTunes cu Google
Înainte să faci pasul cel mare, folosește iTunes pentru a sincroniza contactele cu Gmail și calendarul cu Google Calendar. Verifică de mai multe ori contactele pe google.com/contacts ca să te asiguri că îți apar în Google.
 
Sincronizează iTunes Music cu Double Twist
Schimbarea sistemului de operare nu înseamnă neapărat că trebuie să renunți la muzica de pe iTunes sau la librăria video. Poți folosi DoubleTwist pentru a sincroniza librăria iTunes cu telefonul Android sau poți să cauți alte aplicații de muzică pentru Android, gama este foarte largă.
 
Mută fotografiile
Fotografiile sunt stocate în telefon, așa că trebuie să conectezi iPhone-ul prin USB și să le transferi pe calculator. Apoi le poți trece de pe calculator pe Android fără probleme. Sau poți începe să faci sincronizarea fotografiilor cu Picasa sau Flickr, și le vei putea în continuare vedea pe telefon.
 
Obișnuiește-te să ai mai multe butoane
iPhone-ul tău avea un singur telefon fizic în față, dar telefoanele Android au de obicei patru sau cinci. Unii producători au trecut la butoanele direct pe ecran, alții nu. Oricum, funcțiile butoanelor, fie că este vorba de unele fizice sau virtuale, sunt Back, Home, Menu și Search. Atunci când ieși dintr-o aplicație, de cele mai multe ori vei apăsa pe butonul Home, sau vei da Back până ajungi la fereastra dorită.
 
Învață să-ți iubești Widgeturile
Și Android și iPhone are iconițe pe ecran, dar doar Android are Widgeturi. Widgeturile sunt mini-aplicații care rulează pe ecranul principal și îl fac mai interactiv. Widgeturile îți permit să cauți date despre vreme, să-ți citești mesajele fără să mai lansezi aplicațiile aferente sau să setezi comutoare pentru Wi-Fi, GPS și așa mai departe.
 
Piața Android e noul tău App Store
În loc să folosești App Store, de acum ai parte de opțiunea Android. Am spus opțiunea, asta înseamnă că nu mai ești legat de o singură piață. Bifând o căsuță care să permită instalarea aplicațiilor din partea terților, poți instala aplicații din piețe alternative sau de pe internet. Totuși, nu te aventura prea departe când instalezi acest tip de aplicații și asigură-te că vin din surse sigure. În plus, fă rost de un antivirus cum ar fi Lookout Mobile, AVG sau orice alt antivirus pentru mobil în care ai încredere.
 
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...