Jump to content

Terminalele Android pot fi compromise printr-un simplu MMS


dimaprince.

Recommended Posts

In ultima vreme am aflat mai multe informatii despre vulnerabilitatile intalnite la dispozitivele inteligente. In urma cu ceva timp am gasit pe internet informatii despre dispozitive cu procesor MediaTek ce se reporneau in momentul in care primeau un mesaj cu textul "=".


 


K2gJ5uT.jpg


 


 


O astfel de vulnerabilitate a fost descoperita in randul IPhone-urilor ce aveau o reactie asemanatoare in momentul in care era trimis un SMS cu o combinatie anume de caractere. Astazi aflam despre o problema mai grava intalnita in randul terminalelor Android ce ofera acces hackerilor la datele noastre personale cat si asupra fisierelor stocate in telefon.

Aceasta problema a fost descoperita in urma cu 3 luni dar cei de la Google nu au luat masuri asa ca Ziperium a decis sa faca vulnerabilitatea publica. Aproximat 950 de smartphone-uri pot fi afectate de aceasta problema, iar cele mai afectate terminale sunt cele fabricate in ultimii 5 ani.

Hackeri pot avea acces la datele personale cat si la fisierele stocate in telefon prin simpla trimite a unui MMS ce contine o imagine infectata cu malware. Reprezentantii Google afirma ca un fix pentru aceasta problema a fost trimis catre partenerii sai, iar update-ul ar trebui sa soseasca cat mai curand la utilizatori.

 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...